.

Sony Computer Entertainment America (SCEA) și Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) anunță că sute de mii de utilizatori de PlayStation 4 au profitat de capabilitățile integrate de partajare ale consolei PS4. Există deja în jur de 800.000 de transmisii de gameplay live și peste 7.1 milioane de sesiuni de joc desfășurate cu spectatori prin intermediul platformelor de streaming online, Twitch și Ustream, totalizând peste 20 de milioane de minute de gameplay live partajate de pe console PS4. "PlayStation 4 a fost conceput pentru ca utilizatorii să poată partaja experiențele lor din jocuri, dar interesul pentru serviciile de streaming ne-au întrecut toate așteptările", precizează Shuhei Yoshida, Președintele Sony Computer Entertainment Worldwide Studios. "Suntem încântați să vedem entuziasmul cu care utilizatorii partajează clipuri de gameplay live de pe consolele PS4 și suntem convinși că ei vor contribui la evoluția gaming-ului social în anii următori."

Zece procente din conținutul găzduit de Twitch provine de la console PS4, care a fost lansată pe 15 noiembrie în S.U.A. și Canada și pe 29 noiembrie în Europa, Australasia și America Latină.*2 Ustream a înregistrat un timp mediu de 31 minute de material partajat pe cap de utilizator.*3 Printre cele mai populare jocuri ale căror gameplay a fost partajat se numără Battlefield 4™ de la Electronic Arts Inc., Killzone™ Shadow Fall al Sony Computer Entertainment Worldwide Studios (SCE WWS) și Call of Duty®: Ghosts distribuit de Activision.

După evenimentul de lansare cu cel mai mare succes din istoria PlayStation® , demonstrată de cele peste 2.1 milioane de unități PS4 vândute la nivel global, utilizatorii noii console folosesc pe deplin capabilitățile de streaming oferite de sistem , disponibile în mod gratuit, pentru a partaja momentele favorite din jocuri, pentru a comunica cu prietenii și pentru a forma noi comunități. Toate capabilitățile sociale pot fi accesate cu ușurință prin intermediul butonului "SHARE" de pe controllerul wireless DUALSHOCK®4, care a fost apăsat până la ora actuală de peste 10.9 milioane ori*4.

Consola PS4 în 2014

Capabilitățile sociale ale sistemului PS4 se vor extinde în 2014 odată cu lărgirea portofoliului de jocuri cu tiluri mult așteptate precum inFAMOUS™: Second Son și MLB 2014: The Show de la SCE WWS, dar și jocuri precum Destiny™ de la Activision, Watch_Dogs™ de la Ubisoft Entertainment, respectiv The Order 1886TM și DriveClub™ de la SCE WWS. Fieacre titlu va fi o nouă mărturie a nivelului tehnologic avansat al consolei, oferind grafică și gameplay uimitoare.

Date centralizate în perioada 15/11/13 – 09/12/13

*2 Date oferite de Twitch și centralizate în perioada 15/11/13 – 09/12/13

*3 Date oferite de Ustream și centralizate în perioada 15/11/13 – 09/12/13

*4 Date centralizate în perioada 15/11/13 – 09/12/13

Despre Sony Computer Entertainment Europe Ltd

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), cu sediul în Londra, este responsabilă cu distribuția, marketingul și vânzarea PlayStation®3, PlayStation®2, PSP™ (PlayStation®Portable), a aplicației și a suportului PlayStation®Network în 99 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Oceania. SCEE dezvoltă, publică, întreprinde acțiuni de marketing și distribuie aplicații de divertisment pentru aceste formate și gestionează terțele programe pentru licența acestora pe teritoriul acestor țări. Încă de la lansarea consolei PlayStation 3 in noiembrie 2006, peste 47,9 de milioane de unități au fost vândute la nivel global și continuă să fie vândute la un nivel record. Menținându-și poziția ca unul dintre cele mai de succes produse electronice de larg consum din istorie, PlayStation 2 a fost vândut în peste 150 milioane de unități în întreaga lume. De la lansarea PSP la sfârșitul anului 2004, peste 67,8 milioane de console PSP au fost vândute la nivel mondial, evidențiind importanța pieței de divertisment portabil. Cu o creștere uimitoare a interesului și a accesibilității pentru rețeaua de aplicații și gaming, peste 75 de milioane de conturi au fost înregistrate la PlayStation Network, o rețea interactivă, gratuită și mai mult de 1,43 de miliarde de elemente au fost descărcate.

Mai multe informații despre produsele PlayStation pot fi accesate la: www.playstation.com.