.

Acțiunile Digi Communication s-au depreciat cu 4,13% pe Bursa de la București pe 17 mai, ziua în care DNA a anunțat că Serghei Bulgac, la data faptei director general al companiei RCS&RDS, a fost pus sub învinuire pentru spălare de bani, în dosarul în care se cercetează modul în care s-a făcut cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I, precizează Agerpres. Cotația pentru o acțiune Digi a scăzut la 39,5 lei/acțiune, sub prețul de listare de 40 de lei. Titlurile operatorului telecom au fost cele mai tranzacționate în ședința de miercuri, cu o valoare totală a schimburilor de 109,2 milioane de lei. Valoarea totală a tranzacțiilor derulate la BVB s-a cifrat la 178,2 milioane de lei (39,13 milioane euro), din care schimburile cu acțiuni — 176,2 milioane de lei (38,7 milioane euro).
 
Schimburi importante pe Bursa de la București au mai fost realizate cu titlurile Banca Transilvania (5,18 milioane de lei) și Transgaz (3,14 milioane de lei).
 
Cele mai mari importante aprecieri au fost consemnate de acțiunile Artego (5,8%), Conted (3,76%) și Armătura (2,7%) iar cel mai semnificativ declin al valorii acțiunilor a fost consemnat de Alumil Rom Industry (11,11%), Prodplast (5,88%) și Turbomecanica (5,01%).
 
În ansamblu, Bursa de Valori București a închis cu o evoluție mixtă a indicilor ședința de tranzacționare de miercuri, iar indicele de referință BET, care arată evoluția celor mai lichide 12 acțiuni, a consemnat o apreciere de 0,02%. Indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, a urcat cu 0,04%. Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, o apreciere de 0,57%.
 
BET-NG, care reunește 10 companii din sectorul energetic și al utilităților, a consemnat o scădere de 0,8%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,08%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a "pierdut" 0,07%.