.

Actiunile Sony Corp., care a cumparat o parte din divizia de camere foto digitale SLR a Konica Minolta, au crescut cu 3,06%.

Evenimentul mult mediatizat al renuntarii Konica Minolta, al 3-lea producator mondial de filme foto, la prezenta sa pe piata foto si concentrarea sa pe segmentele profitabile, a determinat o crestere a volumului investitiilor in actiuni ale Konica Minolta Holdings, Inc. si ale altor companii profitabile, indicele Nikkei cunoscand la sfarsitul zilei de 19 ianuarie, o crestere cu 0.61%.

Ca urmare a redirectionarii activitatii companiei spre segmentele producatoare de echipamente de birou si optica proffesionala, actiunile Konica Minolta Holdings, Inc. au cunoscut pe 19 ianuarie o crestere cu 5,4% in cursul diminetii, iar la sfarsitul zilei au inregistrat o crestere spectaculoasa cu 10,3%.

Acest eveniment a marcat si o crestere cu 3.06% a actiunilor Sony Corporation, care a cumparat o parte din divizia de camere foto digitale SLR a Konica Minolta Holdings, Inc., ca urmare a colaborarii incepute in iulie 2005 privitor la dezvoltarea in comun a acestor produse.

Investitorii majori au declarat ca se asteapta la cresterea concurentei pe piata echipamentelor de birou, unde Konica Minolta, Canon si Ricoh isi disputa primele locuri in Japonia. Strategia de crestere a Konica Minolta Holdings, Inc. vizeaza exact acest segment considerat ca centrul businessului noii corporatii infiintate in octombrie 2003. Pe plan local, Konica Minolta Business Solutions Romania, unul din cei mai importanti jucatori pe piata echipamentelor de birou a inregistrat rezultate foarte bune la sfarsitul anului 2005, cunoscand o crestere a cotei de piata pe segmentele considerate strategice, cum este cel al echipamentelor color.