.

Startup-urile de tehnologie din România sunt invitate să aplice pentru șansa de a primi capital de creștere în valoare de 100.000 euro, acces la clienți și piețe de test globale, coaching de la mentori de top, dar și spații de lucru în Graz sau San Francisco. “360° in 360 Days” este cel mai nou program de accelerare internațional ce va fi lansat pentru a susține creșterea startup-urilor de tech din Europa și România. Participanții vor primi  capital în valoare de 100.000 euro și vor fi susținuți de mentori și investitori cu experiență, având astfel  un punct de sprijin solid pentru dezvoltarea către Europa și SUA și pentru  atragerea de capital de risc. Programul se va desfășura în Graz și San Francisco, constă în trei etape și va începe în ianuarie 2019. Un aspect inedit este că acceleratorul le dă  startup-urilor posibilitatea de a se muta în sediul CoLab44 din Silicon Valley, în imediata vecinătate a sediilor Facebook și Google, printre altele. 
 
„În toată Europa, inclusiv în România, există multe startup-uri care dezvoltă cu succes noi tehnologii sau modele de business, dar cărora le lipsesc  cunoștințele și infrastructura necesare pentru a se dezvolta la nivel internațional”, precizează Christian Vancea, CEO al 360 Lab. „Scopul nostru a fost să dezvoltăm un program de accelerare în 360 Lab care să acopere lacunele existe pe piața de profil, oferindu-le acestor business-uri aflate la început de drum sprijin pentru tranziția de la intrarea pe piață până la etapa de creștere. Acceleratorul 360 Lab deschide porțile de acces către piețe internaționale și investitori pentru startup-urile selectate, oferindu-le nu doar capitalul necesar pentru investiții suplimentare,  ci și punându-le la dispoziție o rețea internațională.”
 
Programul este deschis pentru orice startup de tehnologie din România,  din domenii precum  FinTech, blockchain, Inteligență Artificială, SaaS, e-commerce sau soluții pentru marketplace. Procesul de selecție se va desfășura în  mai multe faze, iar aplicațiile pot fi trimise până pe 18 noiembrie. Cinci startup-uri cu mare potențial vor fi selectate și anunțate în cadrul unui eveniment pe data de 12 decembrie, urmând să înceapă programul în Graz din ianuarie 2019. 
 
În primele patru luni de program, produsele și serviciile startup-urile participante vor fi adaptate pentru a răspunde cerințelor pieței, fiind aleasă și cea mai eficientă metodă de vânzare. Spre sfârșitul acestei etape, startup-urile își vor prezenta evoluția către investitori în cadrul unui Demo Day, având șansa ca, dacă se fac remarcate, să câștige noi finanțări, dar și să se mute  în Silicon Valley pentru a demonstra ce pot. La „CoLab44” în San Francisco, startup-urile vor avea la dispoziție trei luni pentru a se pregăti pentru lansarea internațională.
 
„Le oferim startup-urilor de tehnologie din Europa și România un program structurat care să le permită să își dezvolte business-ul pe continent, să găsească investitori pentru expansiunea internațională, să intre pe piața din SUA, să replice succesul avut în Europa și să obțină finanțare de la cei mai renumiți investitori din lume - toate într-un singur an”, precizează Martin Trink, Head of 360 Lab Accelerator. „Așteptăm cu nerăbdare aplicații de la cele  mai inovatoare tinere business-uri,  pe care să le ghidăm și susținem în drumul lor către succes.”
 
360 Lab
 
360 Lab este un think tank și hub de inovare al grupului myWorld. Fondată în 2018, 360 Lab este o companie independentă cu sediul central în Graz și va fi lansată oficial pe 16 octombrie.
 
CoLab44 a fost înființat în San Francisco pentru a le permite business-urilor și startup-urilor din Europa să întâlnească investitori din Silicon Valley. El oferă, astfel, mediul ideal pentru cea de-a doua filială a acceleratorului „360 Lab”. 
 
Aplicațiile pentru acceleratorul “360 Lab” pot fi trimise până pe 18 noiembrie la  www.360-lab.com.