.

Zapp anunta ca, incepand cu 11 august 2005, cartelele preplatite Zapp Internet Express Card pot fi utilizate si pentru acces Wi-Fi in peste 40 de locatii cu acoperire Hotspot Zapp.

In acelasi timp, Zapp a lansat si o noua cartela preplatita Zapp Internet Express Card, destinata in principal accesului Wi-Fi. Noua cartela ofera pentru un credit de 2 USD o ora de navigare pe Internet si este valabila timp de 24 de ore. Aceasta se adauga cartelelor preplatite lansate in luna iulie, cu credit de 10/30/50 USD, care includ 7/23/40 de ore de navigare pe Internet si au perioada de valabilitate de 2/4/6 luni de la data activarii.

Hotspot-urile reprezinta zone de acoperire Wi-Fi conectate la reteaua Zapp CDMA2000 1xEV-DO. Hotspot-urile Zapp se afla in hoteluri, restaurante si cafenele situate in principal pe litoral si in Bucuresti si pun la dispozitia utilizatorilor un serviciu flexibil de conectare la Internet mobil in banda larga, acestia putand accesa informatiile de care au nevoie fara ajutorul cablurilor si pastrandu-si libertatea de miscare in interiorul zonei Hotspot. Wi-Fi (wireless fidelity) desemneaza retele wireless locale (WLAN) care folosesc familia de specificatii 802.11. Wi-Fi a castigat teren in multe companii, institutii, scoli si locuinte ca alternativa la retele locale (LAN) clasice, care folosesc cabluri. Multe aeroporturi, hoteluri, restaurante ofera acces public la retele Wi-Fi.

Pentru conectarea la un Hotspot Zapp Internet Express este necesar un computer (laptop, PDA sau desktop) care sa foloseasca sistemul de operare Windows 2000 sau Windows XP si sa fie echipat cu o placa de retea Wi-Fi sau cu un card PCMCIA de retea Wi-Fi, in concordanta cu standardul IEEE 802.11 b/g. De asemenea, computerul trebuie sa aibă instalat Internet Explorer sau orice alt browser.

Accesul este gratuit in vederea testarii serviciului pentru o durata de maxim 10 minute pe zi pe computer (un laptop/PDA va putea sa se conecteze gratuit in fiecare zi, dar nu mai mult de 10 de minute). Pentru a accesa in continuare serviciul, se pot folosi cartelele preplatite Zapp Internet Express Card. Lista hotelurilor care beneficiaza de Hotspot Zap Internet Express este actualizata permanent si poate fi consultata pe www.zapp.ro.

Zapp Internet Express este primul serviciu de comunicatii mobile in banda larga la nivel national, bazat pe tehnologia CDMA2000 1xEV-DO, care permite transferuri de date cu viteze de pana la 2,4 Mbps.

Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea de ultima generatie (CDMA2000 in banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltata si exploatata comercial de catre compania de telecomunicatii americana QUALCOMM. Actionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internationala care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii in domeniul retelelor mobile de comunicatii. Actionarii semnificativi ai Inquam sunt QUALCOMM, lider pe piata produselor si serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, si Omnia Holdings Ltd, fond de investitii din Orientul Mijlociu.