.

Prima soluție de acces de la distanță SSL (Secure Socket Layer) a fost lansată de Nokia - permițând companiilor o conexiune la distanță securizată și configurabilă.
Provision Software, distribuitorul autorizat pentru România al produselor Nokia Communication Systems a anunțat lansarea pe piață de către Nokia a noului Secure Access System '“ o soluție unică de acces de la distanță folosind tehnologia Secure Socket Layer (SSL) pe platformele de securitate IP. Precizăm că Nokia Secure Access System combină software'“ul Nokia cu echipamentele hardware, cu un sistem de operare sigur (IPSO), și cu sistemele de management '“ venind ca o completare a portofoliului de echipamente de securitate IP și a soluțiilor mobile de conectare dedicate companiilor. Astfel, prin soluția Secure Access System, Nokia își consolidează poziția de lider în conexiunile securizate oferind un acces la distanță de pe orice echipament consistent, sigur și flexibil la aplicațiile companiilor.
Prin lansarea acestui system, Nokia Communication Systems furnizează acum un portofoliu de produse cuprinzător, de înaltă calitate și o abordare strategică a conexiunilor mobile pentru companii. Acest echipament în premieră în industria IT a fost construit cu noul Secure Access System, ceea ce permite companiilor să obțină avantajul tehnologiei Secure Socket Layer (SSL), menținând integritatea rețelei. Caracteristicile noului Secure Access System includ:
- Client Integrity Scan '“ execută automat o scanare a vulnerabilităților pe stația utilizatorului pentru a stabili nivelul de siguranță, iar apoi combină acea informație cu identitatea utilizatorului pentru a ajusta automat privilegiile de acces.
- Advanced Access Control - permite departamentelor IT să desfășoare servicii de acces la distanță bazate pe tehnologia SSL și asigură consolidarea politicii de securitate a companiei. Această caracteristică în totalitate automată ajustează privilegiile de acces ale utilizatorului pe baza identității acestuia, stația pe care se lucrează și securitatea stației în timpul accesului.
- Session Persistence '“ care permite utilizatorilor să-și reia munca fără să piardă datele în cazul în care sesiunea SSL se termină.
Folosind noul Secure Access System, utilizatorii pot accesa în siguranță aplicațiile companiei de la hotel sau printr-un furnizor Wi-Fi.
Soluția asigură suport și pentru angajații ce folosesc PC-uri ce nu aparțin companiei, acasă sau într-un loc public, cât și pentru parteneri, furnizori și antreprenori ce necesită un acces securizat la anumite aplicații sau arii limitate ale rețelei.
Acest acces 'user-to-content' se aplică pentru rețele conectate la Internet atât cele interne, cât și cele externe, aplicații client și are abilitatea de a face download și upload FTP, HTTP, Windows și Unix NFS. De asemenea, suportă cele mai comune metode de autentificare, incluzând RADIUS, LDAP, NT Domains, NIS și SecurID.
Adițional, Nokia Secure Access System permite o continuitate a procesului de business în circumstanțe neașteptate cum ar fi: condiții meteorologice foarte grele, stări de necesitate etc. Soluția are un management foarte simplu cu posibilități de administrare de pe server nefiind nevoie de administrarea și întreținerea clienților din alte locații.