.

Acer extinde gama de dispozitive Chromebook cu modelul R 13, primul Chromebook convertibil cu un display de 13,3 inch. Noul Chromebook R 13 are un design flexibil, ecran generos și poate fi folosit în nenumărate moduri, inclusiv tabletă datorită balamalelor cu rotire la 360 de grade. Chromebook-ul R 13 are o baterie cu autonomie de 12 ore, pentru productivitate pe parcursul întregii zile. În plus, vine cu suport pentru Android apps prin magazinul Google Play. Conform datelor Gartner, grupul Acer este brand-ul numărul unu mondial în vânzările de Chromebook, cu o cotă de piață de peste 33% în 2015. 
  
Ecran tactil mare și un design elegant  
  
Display-ul IPS Full HD de 13,3 inchi este tactil în 10 puncte. Dispozitivul încorporează o cameră HD cu HDR și funcție de înregistrare audio și video HD și asigură o autonomie de pană la 12 ore pentru productivitate sporită pe tot parcursul zilei. Dispozitivul are un procesor MediaTek M8173C CorePilot quad-core pentru performanță solidă zi de zi. Noul Chromebook se conectează rapid cu ajutorul tehnologiei wireless 802.11ac 2x2 MIMO. 
 
 
Chromebook-ul R 13 are un port USB tip-C care permite transferul datelor extrem de rapid, conectarea cu un display extern de înaltă rezoluție și, de asemenea, poate încărca alte dispozitive. Include și un port USB 3.0, HDMI, microfon  Bluetooth 4.0 și port jack pentru căști.
  
Chromebook-ul Acer va fi disponibil în mai multe variante de stocare, de 64GB, 32GB sau de 16 GB eMMC și are o memorie SDRAM LPDDR3 de 4GB.
Dispozitivul permite vizualizarea, editarea, crearea și colaborarea în programe precum  Microsoft Office sau Google Docs. Chromebook-urile sunt ideale pentru a fi folosite de  mai mulți utilizatori care se pot înregistra în propriul lor cont pentru a accesa documente, site-uri, notițe. Stocarea în Google Drive conferă un plus de securitate documentelor chiar dacă Chromebook-ul este furat sau pierdut. 
 
 
Securitatea este un beneficiu important al Chromebook-ului, fiind updatat automat pentru a fi protejat împotriva celor mai noi vulnerabilități. În plus, funcția Supervised User permite utilizatorului să acceseze internetul în mod securizat. 
 
Disponibilitate 
  
Chromebook R 13 va fi disponibil în EMEA începând cu primul trimestru din 2017 cu     prețuri începând de la 429 euro. Pentru a afla mai multe detalii despre disponibilitate, specificațiile produsului și prețul în diferite tări, va rugăm să contactați cel mai apropiat distribuitor sau birou Acer via www.acer.com  
  
Noul Chromebook R 13 a fost prezentat la IFA 2016 în Germania. Pentru mai multe informtii, vizitați acer.com/nextacer. 
 
Despre Acer
 
Fondată în 1976, Acer este o companie care furnizează componente hardware, software și servicii, investind în cercetarea, proiectarea, marketarea, vânzarea și suportul pentru produse inovatoare, care îmbunătățesc viața oamenilor. Portofoliul de produse Acer include PC-uri, ecrane, proiectoare, servere, tablete, smartphone-uri şi produse de tip wearables. Firma dezvoltă de asemenea și soluții cloud care să reunească Internet of Things. Acer are 7.000 de angajați la nivel global și este al patrulea cel mai mare furnizor de PC-uri din lume  (conform IDC 2014) (7). Cifra de afaceri a companiei în 2014 a fost de 10,39 miliarde de dolari.