.

La sfârșitul lunii februarie, Acer, unul dintre liderii mondiali din industria IT, a devenit furnizorul oficial al Scuderiei Ferrari, în ceea ce privește achiziționarea de notebook-uri, servere și monitoare. Câștigătoare a ultimelor patru campionate ale constructorilor, Scuderia Ferrari urmărește să-și păstreze poziția de lider și anul acesta, devansându-i pe ceilalți producători de mașini în lupta crâncenă pentru supremație. Pentru a câștiga competiția, nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, nimic nu poate fi câștigat sau cedat fără luptă.

Gianfranco Lanci, președinte al Acer IOBG & Acer EMEA comentează asemănarea dintre Formula 1 și viziunea ACER: 'Dacă privim în cele mai mici detalii, competiția dură pentru o continuă perfecționare a celor de la Ferrari este asemănătoare cu dorința de victorie ce conduce echipa ACER la atingerea obiectivelor de dezvoltare. Inovațiile și tehnologiile avansate caracterizează atât lumea Formulei 1, cât și pe cea a tehnologiei informației. Suntem convinși pe deplin că această colaborare cu Scuderia Ferrari va îmbunătăți imaginea ACER și că vom reuși să ne consolidăm poziția între liderii pieței de computere'.
Notebook-urile ACER au luat startul în noul sezon odată cu Marele Premiu al Australiei. Un număr impresionant de notebook-uri, desktop-uri, monitoare LCD, dispozitive handheld și alte accesorii au fost trimise la Sepang, lângă Kuala Lumpur, pentru a însoți Scuderia în Grand Prix-ul Malaezian, notebook-urile Acer asistând tehnicienii de la Ferrari în realizarea analizelor tehnice și a simulărilor.

Fondată în 1976, compania Acer se situează printre primii producători mondiali de PC-uri, oferind o gamă largă de produse: de la servere high-end și desktop-uri multimedia la notebook-uri, periferice și componente PC. Acer are o poziție strategică și în zona tehnologiilor de conectare la Internet și oferă, de asemenea, soluții end-to-end, telefoane mobile, monitoare cu plasmă, TFT-uri, proiectoare, echipamente wireless etc.
În Europa Occidentală, Acer este al patrulea producător de notebook-uri realizând cea mai mare creștere din Top10, de 34.9%.
În Europa de Est, compania se clasează pe a treia poziție la categoria notebook-uri, realizând în anul 2002 o creștere de 45,5%.

În România, produsele Acer sunt distribuite de către Tornado Sistems (www.tornado.ro). Fondată în 1991, Tornado Sistems este compania IT &C structurată pe două direcții: distribuția de echipamente de tehnică de calcul și, pe de altă parte, networking - proiectare, instalare, instruire și consultanță în domeniul rețelelor de calculatoare.
Unul dintre principalii factori care au contribuit la succesul companiei îl reprezintă sistemul care stă la baza ofertei Tornado Sistems - 'un singur punct de contact pentru o soluție completă'. Certificarea ISO 9002, obținută încă din anul 2001, nu a făcut decât să confime profesionalismul, seriozitatea și preocuparea companiei de a oferi clienților cele mai complete și avantajoase soluții și servicii.