.

Acer a prezentat, în cadrul conferinței globale de presă next@acer ce a avut loc pe 11 aprilie la New York, două noi notebook-uri de gaming din seria Predator Helios. Ambele notebook-uri cu Windows 10 oferă tehnologii noi și design inovator pentru a oferi gamerilor un adevărat avantaj competitiv. "Continuăm să oferim performanțe de top, iar jucătorii se pot îndrepta către gama Predator Helios de la Acer pentru notebook-uri de gaming puternice și la prețuri accesibile", precizează James Lin, General Manager, Notebooks, IT Product Business, Acer Inc. "Noua gamă include modele inovatoare, moderne și fiabile, datorită tehnologiilor termice avansate care mențin temperaturile optime în timpul sesiunilor intense de joc." 
 
Noul model Predator Helios 700 are o tastatură HyperDrift unică, echipată cu mecanism de glisare, ce permite eliminarea fluxului de aer direct prin partea superioară a dispozitivului, permițând jucătorilor să ducă componentele hardware la cel mai înalt potențial. Modelul Predator Helios 300 cu design nou are un aspect modern și este echipat fie cu NVIDIA GeForce RTX 2070 cu Max-Q Design, fie cu cele mai recente plăci grafice GeForce GTX, păstrându-și totodată prețul acesibil. Acesta este potrivit și pentru sarcinile grele de lucru, deoarece componentele sale hardware de ultimă generație oferă performanțele necesare jocurilor, streaming-ului și editării foto sau video. 
 
"Cu noile procesoare Intel Core din generația a 9-a am făcut un nou pas înainte în a oferi performanțe premium și caracteristici care alimentează cele mai bune laptop-uri din lume", a declarat Steven Long, Vice President, Sales and Marketing Group, and General Manager, Client Computing Group sales, Intel. "Noile laptopuri Predator Helios sunt un exemplu excelent al anilor de colaborare strânsă dintre Acer și Intel pentru a ajuta la creșterea performanțelor pe care gamerii și creatorii ar trebui să le aștepte de la un laptop." 
 
"Este minunat să vedem cum Acer reușește să ofere un portofoliu atât de larg de dispozitive de gaming concepute pentru a răspunde nevoilor atât de diversificate ale jucătorilor cu noile serii Predator și Nitro", precizează Mark Linton, General Manager, Consumer and Device Sales, Microsoft Corp. "Acer continuă astfel să inoveze și să ofere experiențe de gaming excelente pentru utilizatorii săi".
 
Predator Helios 700 – Performanță extremă si design neconvențional
 
Noul notebook Predator Helios 700 este echipat cu o suită a celor mai recente și mai bune tehnologii gata de luptă, inclusiv până la procesoare Intel Core i9 din a 9-a generație pentru performanțe overclockabile de top, plăci grafice NVIDIA GeForce RTX 2080 sau 2070, până la 64GB memorie DDR4 și Killer DoubleShot Pro cu Killer Wi-Fi 6 AX 1650 și E3000 - oferind până la de patru ori mai multă capacitate de transfer în medii dense decât rețelele wireless AC din generațiile anterioare, iar stocarea de înaltă viteză ajută la menținerea timpilor de încărcare reduși. Toată această putere face ca jocurile să ruleze fluid pe afișajul FHD IPS de 17 inchi, cu rată de refresh de 144Hz și timp de răspuns de 3 ms cu tehnologie NVIDIA G-SYNC. Cinci difuzoare și un subwoofer captivează utilizatorul și oferă un sunet bogat și realist.
 
HyperDrift pentru răcire sporită și ergonomie
 
Una dintre cele mai interesante caracteristici ale noului Helios 700 este, în același timp și extrem de utilă. Tastatura HyperDrift face parte din arhitectura termică a notebook-ului, care este alcătuită din două ventilatoare patentate Acer AeroBlade 3D din generația a 4-a, cinci conducte de căldură din cupru, o cameră de vapori și tehnologia Acer CoolBoost. Prin simpla glisare a tastaturii în față, două prize suplimentare de aer sunt descoperite deasupra tastaturii și sub ecran, oferind componentelor puternice care generează căldură debit suplimentar de aer pentru răcire maximă și overclockare fără compromis. Panoul din sticlă oferă, de asemenea, o vedere asupra conductelor de căldură ale laptopului.
 
Tastatura HyperDrift îmbunătățește ergonomia; cu tastatura mai aproape, gamerii pot păstra o distanță optimă față de ecranul de 17 inchi, fără a fi nevoie să întindă mâinile. Tastatura include, de asemenea, taste iluminate RGB, cu anti-ghosting și taste MagForce WASD. Tastele MagForce utilizează comutatoare liniare analogice care declanșează acționarea imediat după apăsarea inițială pentru a oferi jucătorilor mai mult control asupra mișcărilor precise din joc. Un Touchpad de precizie este evidențiat cu iluminare albastră și este echipat cu două butoane discrete pentru a face click cât mai ușor.
 
Butonul Turbo declanșează rapid overclocking-ul, în timp ce noua tastă PredatorSense oferă acces imediat la temperatura procesorului și a plăcii grafice, controlul ventilatorului, iluminarea RGB și multe altele. Iluminarea RGB îmbunătățește, de asemenea, jocurile online cu Predator RGB Assault League of Legends (LoL), prin conectarea iluminării tastaturii de acțiunea de pe ecran în timpul legendarelor bătălii din LoL.
 
Predator Helios 300 — Ridicăm standardele notebook-urilor de gaming din clasa medie
 
Cel mai bine vândut notebook Predator Helios 300 tocmai a fost îmbunătățit cu adăugarea de tehnologii și caracteristici puternice, împreună cu un nou design sofisticat. Jucătorii vor fi foarte entuziasmați de cele mai noi procesoare până la Intel Core i7 din a 9-a generație, pentru performanțe excepționale, de adăugarea noilor plăci grafice NVIDIA GeForce RTX 2070 cu Max-Q Design susținut de tasta Turbo, pentru overclocking instant și de Killer DoubleShot Pro pentru o rețea rapidă și fără lag. Cu până la 32GB memorie DDR4 2666MHz și până la două SSD-uri PCIe NVMe în RAID 0 plus un hard disk, jucătorii vor dori să joace imediat cele mai recente jocuri din categoria AAA.
 
Dar cel mai notabil este aspectul noului notebook. Carcasa sa metalică se potrivește perfect cu accentele albastre elegante, alături de tastatura iluminată echipată și pe alte notebook-uri Predator. O ramă îngustă în jurul afișajului și o tastatură reproiectată cu font Predator conferă noului model un aspect modern și actual.
 
Lăudat pentru că este unul dintre primele notebook-uri din clasa sa cu display de 144Hz, Helios 300 este echipat cu ecran FullHD IPS1 de 15,6 inci sau 17,3-inci, încadrat de o ramă îngustă și cu un timp de răspuns de 3 ms, pentru o experiență de joc fără întreruperi.
 
Tehnologie de răcire inspirată din natură
 
Funcționarea notebook-ului cu temperaturi reduse și la performanțe maxime se realizează cu ajutorul unui design termic avansat și eficient, care deblochează adevăratul potențial al hardware-ului puternic echipat pe noul Helios. Cel mai important factor în păstrarea temperaturii scăzute îl reprezintă un sistem de răcire cu două ventilatoare, care include unul dintre ventilatoarele Acer AeroBlade 3D din generația a 4-a. Acest design de ultimă generație al ventilatoarelor a fost inspirat de mecanica bionică silențioasă de zbor a bufnițelor, care maximizează fluxul de aer și minimizează zgomotul. 
 
Noile lame ventilatoare cu grosime de 0.1 mm au și o margine zimțată, aripioare de-a lungul părților superioare și inferioare, precum și o aripă curbată de-a lungul porțiunii interioare a fiecărei lame. Acest lucru are ca rezultat o îmbunătățire de până la 45% a fluxului de aer. Împreună cu orificiile de admisie și evacuare amplasate strategic și cu tehnologia Acer CoolBoost, Helios 300 rămâne calm sub presiune și funcționează fără probleme cu overclock în sesiunile intense de joc.
 
Prețuri și disponibilitate
 
Notebook-urile de gaming din seria Predator Helios 700 vor fi disponibile în Europa din luna iulie, la prețuri începând de la 2,699 euro.
 
Notebook-urile de gaming din seria Predator Helios 300 vor fi disponibile în Europa din luna iunie, la prețuri începând de la 1,499 euro.
 
Specificațiile exacte, prețurile și disponibilitatea vor varia în funcție de regiune. 
 
 
Noile notebook-uri Predator Helios 700 și Helios 300 au fost prezentate ieri în cadrul evenimentului de presă next@acer ce a avut loc la New York, unde compania a anunțat o serie de noi dispozitive și soluții pentru gameri, creatori, familii, studenți și profesioniști.