.

Acer a anunțat cea mai recentă versiune a seriei TravelMate P6, o serie de notebook-uri subțiri, ușoare și rezistente, dedicate profesioniștilor care călătoresc frecvent sau care lucrează pe teren. Robuste și performante, cu o durată de viață a bateriei de până la 20 de ore, noile modele sunt construite pentru a face față oricărei sarcini. "Suntem încântați să oferim clienților noștri profesioniști o versiune mai subțire și mai ușoară a seriei Acer TravelMate P6, cu o durată de viață foarte lungă a bateriei", precizează James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. "Avem încredere în faptul că aceștia vor aprecia posibilitatea de a lucra timp de două zile fără a fi nevoie de reîncărcare, design-ul cu șasiu rezistent și securitatea sporită."
 
Acer TravelMate P614-51 are un șasiu premium din aliaj de magneziu și aluminiu, mai rezistent și mai ușor decât aliajele de aluminiu standard cu aceeași grosime. De asemenea, acesta conferă laptopului o estetică elegantă și modernă. Cu o greutate de doar 1,1 kg și o grosime de 16,6 mm, dispozitivul este ușor de purtat oriunde. Durata de viață a bateriei de până la 20 de ore oferă profesioniștilor posibilitatea de a rămâne productivi chiar și în timpul zborurilor transcontinentale sau pot lucra timp de două zile fără a fi nevoie de reîncărcare. Acest notebook performant poate fi încărcat până la 50% în mai puțin de 45 de minute.
 
Noile notebook-uri cu Windows 10 Pro sunt echipate cu procesoare Intel Core i7 până la a 8-a generație, până la 24 GB memorie DDR4, grafică până la NVIDIA GeForce MX250 și până la 1TB spațiu de stocare pe SSD Gen 3 x4 PCIe receptiv cu tehnologie NVMe. TravelMate P614-51 face ca partajarea și colaborarea să fie ușor de realizat cu un design al balamalelor de 180 de grade, permițând utilizarea în moduri multiple pentru a împărtăși ecranul cu alții. 
 
"Noile Acer TravelMate au o construcție rezistentă și sunt dotate cu caracteristici de securitate puternice", precizează Mark Linton, General Manager, Consumer and Device Sales, Microsoft Corp. "Seria TravelMate combină, de asemenea, durabilitatea și portabilitatea cu designul ușor, durata lungă de viață a bateriei și puterea impresionantă de procesare care va fi cu siguranță pe placul unei game largi de clienți." 
 
Ecranul Full HD (1920 x 1080) IPS de 14 inci al modelului TravelMate P614-51 oferă acuratețe ridicată a culorii, cu unghiuri de vizualizare de 170 de grade. Tastatura completă și iluminată oferă o experiență de utilizare confortabilă și permite utilizatorilor să lucreze în zone cu lumină slabă, cum ar fi în avion sau tren. Un touchscreen Corning Gorilla Glass NBT foarte responsiv permite controlul precis al gesturilor, fiind în același timp mai dur, mai rezistent la zgârieturi și mai ușor de curățat.
 
Rezistență militară
 
TravelMate P614-51 este creat pentru a face față loviturilor, căderilor accidentale și altor evenimente neplăcute. Acesta se aliniază standardelor MIL-STD 810G2, 810F, un set de standarde militare americane care definesc durabilitatea unei game largi de produse. Testarea urmează proceduri stricte, cum ar fi un test de cădere care implică 26 de căderi de la o înălțime de aproximativ 122 centimetri pe diferite părți ale carcasei și aterizare pe placaj plasat pe beton. Alte teste verifică rezistența laptopului la ploaie, umiditate și temperaturi extreme. 
 
Securitate solidă
 
Pe lângă păstrarea datelor în siguranță, companiile doresc dispozitive ușor de instalat și care pot fi gestionate de la distanță. Disponibil cu Windows 10 Pro, TravelMate P614-51 oferă funcții de securitate puternice pentru a proteja datele utilizatorilor. 
 
Aceștia se pot conecta utilizând Windows Hello cu cititorul de amprentă sau prin camera web IR care utilizează recunoașterea biometrică facială. Ambele metode elimină necesitatea de a memora și de a folosi o parolă. Când camera web nu este utilizată, obturatorul acesteia poate fi închis pentru o securitate suplimentară. Un cip Trusted Platform Module (TPM) 2.0 oferă protecție hardware pentru parole și chei de criptare. 
 
Acer ProShield preinstalat include o suită de instrumente de securitate și management care ajută la protejarea datelor sensibile, în timp ce Acer Office Management permite profesioniștilor IT să implementeze politici de securitate și să monitorizeze resursele de la o singură interfață. Disponibil ca opțiune pe anumite modele, Intel vPro sporește securitatea cu un nivel suplimentar de protecție, economisind timp și bani cu capabilități eficiente de management de la distanță.
 
Conectivitate deplină
 
Profesioniștii se pot bucura de o conexiune wireless fiabilă, de mare viteză, cu tehnologia 4G LTE și 802.11ac 2x2 MU-MIMO compatibilă cu eSim. Intel Thunderbolt 3 oferă transferuri de date de până la 40 GB pentru dispozitive conectate la USB Type-C. Alte porturi includ cardul MicroSD și cititoarele smart card, precum și NFC4 (Near Field Communication) pentru partajarea conținutului sau efectuarea plăților mobile.
 
Suportul de andocare opțional extinde spațiul de lucru printr-un port USB Type-C și oferă porturi USB 3.1 Type A și Type C, DisplayPort, HDMI, precum și suport pentru până la trei afișaje 4K.
 
Prețuri și disponibilitate
 
Acer TravelMate P614-51 va fi disponibil în EMEA din luna iunie, la prețuri începând de la 1,249 euro.
 
Noua serie Acer TravelMate P6 a fost lansată în cadrul evenimentului global de presă next@acer ce a avut loc la New York, unde compania a anunțat o serie de noi dispozitive și soluții pentru gameri, creatori, familii, studenți și profesioniști.