.

Reduceri pentru multinaționalele americane din România din 2006

Orange și-a extins oferta pentru multinaționale alăturându-se programului WorldView derulat de operatorul mobil Cingular din SUA. Disponibil în 5 țări vest-europene, programul va fi extins în România în prima jumătate a anului 2006.

WorldView este un program moștenit de Cingular în urma fuziunii între compania mamă SBC și AT&T. AT&T punea un accent mai puternic pe clienții companii decât Cingular, iar acesta a păstrat neschimbat programul. WorldView se adresează companiilor multinaționale ce își au sediul central în SUA. Participarea Orange în program înseamnă că acele companii înscrise în planul tarifar Digital Advantage al Cingular, care include reduceri bazate pe volum de convorbiri, vor putea să includă traficul făcut în rețeaua Orange în determinarea nivelului reducerilor care li se aplică. Alte avantaje pentru multinaționale includ accesul la un portal care monitorizează utilizarea din rețelele participante la program, numit Wireless International Navigator. Programul nu include o factură unică sau un contract unic global - una din principalele bătăi de cap ale multinaționalelor, conform studiilor Ovum. Multinaționalele vor trebui în continuare să încheie contracte cu rețelele individuale, iar facturile vor fi furnizate local.

Orange și Cingular își vor coordona vânzările și pregătirile pentru licitații astfel încât să ofere un singur răspuns licitațiilor lansate de multinaționale. Deși Orange clar a ridicat ștacheta serviciilor pentru acestea, spun analiștii Ovum, pentru multinaționalele cu sediul central în Europa nu există beneficii, acestea nu primesc reduceri în rețelele Cingular din SUA.

Orange a precizat că noua relație cu Cingular completează parteneriatul existent FreeMove, de asemenea adresat multinaționalelor. Orange se va coordona cu partenerii FreeMove, cu care pe unele piețe concurează, pentru licitațiile multinaționalelor europene, iar cu Cingular pentru cele americane.

Orange este cea mai mare extensie a programului WorldView, spun analiștii Ovum. Programul va fi disponibil inițial în rețelele Orange din Marea Britanie, Franța, Belgia, Elveția și Olanda și se va extinde în România, Slovacia și Polonia în prima jumătate a anului 2006 și la Amena în Spania mai târziu anul viitor. 'Anunțul Orange reprezintă un pas înainte în ce privește deservirea multinaționalelor, dar nu mai mult de atât, spune Jeremy Green, analist la Ovum. Mai sunt multe de făcut în termeni de contracte, facturare și suport la nivel internațional, fără a mai menționa tarifele de roaming'.