.

Corespondență de la Milano, Italia – 1 decembrie 2008

Compania Adobe Systems Inc. a anunțat, la numai două săptămani de la lansarea mondială din San Francisco, USA, în cadrul Congresului anual european Adobe MAX 2008 (1 – 4 decembrie) trecerea la o etapă superioară a Adobe Flash Platform pentru dezvoltarea de aplicații web, conținut și video ce rulează pe diferite sisteme de operare și dispozitive fixe și mobile.

Sub sloganul Connect, Discover, Inspire, Adobe a reușit să reunească comunitatea europeană a partenerilor pentru 4 zile la Milano, pentru prezentarea principalelor tendințe ce au început să marcheze viitorul tehnologiei video: software ce rulează pe multiple ecrane ale diverselor computere și terminale mobile; aplicații software ce balansează multiplele procesoare ale clienților incluse în procesul de cloud computing; modalitatea în care internetul permite o revoluție socială în zona software, prin faptul că folosirea aplicațiilor devine o experiență multiuser.

În fața a peste 1000 de specialiși și dezvoltatori Adobe din toată Europa, Kevin Lynch, Chief Technology Officer Adobe Systems, a anunțat cele mai noi inovații: tehnologia Adobe Flash Catalyst și noua versiune Adobe Flex Builder, cunoscută sub numele de cod Gumbo. Compania americană a mai semnalat și prezența pe piață a Adobe AIR 1.5 și a versiunii alfa a Adobe Flash Player 10 pentru sistemele de operare Linux, pe 64 de biți. Lucrările convenției de la Milano sunt programate în peste 50 de sesiuni și laboratoare, în fiecare dintre cele 4 zile ale congresului, pe tematici care țin de strategiile și tacticile de dezvoltare ale companiei Adobe în relație cu dezvoltatorii și partenerii acesteia.

Comunitatea Adobe este formată din dezvoltatori, designeri, parteneri, profesori și studenț. În sala de expoziții a Congresului Adobe sunt instalate peste 50 de standuri ale sponsorilor evenimentului dintre care amintim: SAP, Sony Ericsson, Nokia, ILOG, nVidia, AcrobatUsers.com, Universal Mind, Straker, fdt și intuilab. În cadrul conferinței de deschidere a fost subliniată evidența că peste 90% dintre profesioniștii creatori de software dar și din alte domenii, la nivel mondial, au instalat Adobe Photoshop pe computerele lor.

De asemenea, producătorii de PC-uri din Top 10 mondial își livrează sistemele cu tehnologia PDF preinstalată. Adobe Flash Player este instalat pe aproape 98% din desktop-urile mondiale conectate la internet. Adobe Readear și Flash Player sunt instalate pe un număr de peste 700 de milioane de PC-uri și dipozitive din întreaga lume. Mai trebuie subliniat și faptul că peste jumătate din veniturile Adobe sunt generate din afara Statelor Unite.

Mai multe detalii despre acest Congres puteți găsi la adresa http://max.adobe.com/eu.

 

Adobe MAX Europe 2008 - video
Milano, 1 decembrie 2008