.

I.R.I.S. SA va asalta periodic cu scrisori 15.000 de destinatari oferind 5% reducere per licență achiziționată.

În imagine: Valentin IBĂNESCU, Channel Developer la I.R.I.S SA și Najeeb KHAN, Manager Anti-Piraterie la Adobe

I.R.I.S SA - Distribuitor Autorizat Adobe Systems în România - a lansat miercuri 30 iunie campania anti-piraterie software "Preluați controlul!"

Campania adresată prin corespondență către 15.000 de destinatari dorește să sporească conștientizarea avantajelor utilizării de software legitim și a riscurilor pirateriei. Se dorește astfel sprijinirea clienților Adobe în privința mai bunei gestionări a licențelor lor software și educarea pieței asupra riscurilor presupuse de pirateria software. Un studiu global realizat de Business Software Alliance (BSA) și IDC, o companie independentă de cercetare, apreciază că 74% din toate programele software instalate pe calculatoarele personale din România in 2004 au fost piratate, conducând la pierderi de 62 de milioane de dolari. în comparație, rata pirateriei din 2003 a fost de 73%, corespunzând unor pierderi de 49 de milioane de dolari. Un studiu IDC anterior concluziona că o reducere de numai 10 procente a ratei pirateriei software ar putea conduce la o dublare a industriei IT din România în doar trei ani - o creștere de la 370 mii. USD în 2003 la 660 mii. USD până în 2006, generând crearea de noi locuri de muncă și o creștere de 21 mii. USD a taxelor colectate la buget.
Pentru conștientizărarea acestor probleme pe o scară cât mai extinsă, Adobe a lansat în România "Preluați controlul!", o campanie de corespondență adresată către 15.000 de organizații activând in diverse sectoare precum guvern și administrație, finanțe, servicii, pre-press, publicitate și comerț.

Najeeb Khan, Manager Anti-Piraterie la Adobe, a explicat că principalul scop al campaniei este creșterea gradului de conștientizare a chestiunilor legate de pirateria software, precum:
1) numeroasele tipuri de piraterie software: Contrafacerea prin duplicare ilegală, distribuția ilegală pe Internet, degruparea și vânzarea versiunilor software OEM, utilizarea în rețea a unui produs licențiat pentru un singur utilizator etc.
2) riscurile implicate: Pe lângă implicațiile legale, programele software piratate implică și alte tipuri de risc, precum infectarea cu viruși informatici sau probleme legate de controlul versiunilor și partajarea fișierelor și fonturilor, toate acestea conducând la sporirea costurilor de asistență IT. Costurile pirateriei software nu sunt doar financiare: atunci când organizațiile sunt acționate în justiție pentru distribuire și utilizare ilegală de software, acestea suferă de asemenea daune semnificative din punct de vedere al reputației.

3) beneficiile conformității: Toți utilizatorii beneficiază de software complet funcțional, de înaltă calitate, și sunt îndreptățiți să recepționeze asistență tehnică, informații despre actualizări și oferte speciale. Organizațiile aflate în conformitate știu exact care sunt necesitățile lor software și își pot planifica mai eficient bugetele pentru viitor, în plus, companiile sunt mai puțin vulnerabile pentru viruși costisitori și sunt protejate împotriva consecințelor utilizării de software neautorizat.

Pentru a putea benefica de aceste avantaje, organizațiile sunt încurajate să realizeze un audit software pentru evaluarea tuturor instalărilor efective ale programelor Adobe și compararea acestora cu înregistrările de licențiere ale organizațiilor. Organizațiile sunt sfătuite să completeze și să returneze un simplu (ormular de analiză software atașat care ajută la identificarea programelor software utilizate și stabilirea licențelor suplimentare ce ar fi necesare.

Najeeb Khan a explicat: "Mulți dintre clienții noștri (dacă nu chiar toți) dețin proprietate intelectuală. Ei au mare grijă ca aceasta să nu fie reprodusă sau utilizată fără consimțământul lor. Software-ul este proprietatea intelectuală aparținând companiei Adobe și apelăm la buna credință a clienților pentru a recunoște și pentru a respecta acest fapt."
Ultimul pas constă în conlucrarea cu distribuitorul și revânzătorii Adobe pentru găsirea celei mai eficiente și convenabile modalități de obținere a licențelor software necesare, beneficiind din plin de flexibilitatea programului de licețiere Adobe Transactional Licence Program.

Adobe Systems Inc. este cel mai important furnizor de soluții software pentru crearea, gestionarea și difuzarea de conținut digital fiabil, de mare impact. Pentru mai multe informații, vizitați www.adobe.com.

Compania Integrated Romanian Information Systems (I.R.I.S SA) a fost înființată in anul 1994 și face parte din concernul internațional MDS Group din 1998. I.R.I.S distribuie în România produsele companiei Adobe Systems, Inc., precum și ale altor companii de renume din industria IT & C. Pentru mai multe informații vizitați www.iris.ro.

Scrisoarea adresată către 15.000 de destinatari:

"Preluați controlul!"
În ziua de azi, majoritatea organizațiilor activând în domenii de creație utilizează software Adobe® în activitățile curente de afaceri. Soluțiile noastre pentru design, Adobe Photoshop®, Illustrator®, InDesign® și GoLive®, sunt utilizate în majoritatea mediilor de creație grafică, iar Adobe Acrobat® reprezintă standardul în privința schimbului de documente. Pe cât suntem de încântați de popularitatea programelor noastre în acest segment creativ, pe atât este de dificilă sarcina de a proteja clienții noștri în privința utilizării exclusive de software original și adecvat licențiat. Licențele software reprezintă o investiție semnificativă pentru compania dumneavoastră. Ele sunt bunuri de importanță vitală atât din punct de vedere al valorii lor financiare cât și datorită dependenței critice pe care angajații dumneavoastră o au față de software. Nu e de mirare că gestionarea eficientă a bunurilor software reprezintă în prezent o practică indicată pentru companii.

La Adobe dorim să fim siguri că puteți beneficia la maxim de programele Adobe pe care le utilizați. Licența dumneavoastră software nu numai că vă dă dreptul de a utiliza programele, dar este de asemenea condiția esențială pentru a putea beneficia de asistență tehnică și alte servicii. Din păcate, aproape trei sferturi din aplicațiile software utilizate în mod curent în România sunt ilegale. Companiile invocă lipsa de timp, constrângerile de buget sau necunoașterea ca motive pentru utilizarea de software necorespunzător. Fapt îngrijorător, am descoperit că mulți dintre clienții noștri nu cunosc faptul că nu dețin licențele corespunzătoare și nici pedepsele severe implicate de utilizarea ilegală de software.

Indiferent dacă pirateria software este deliberată sau nu, este în orice caz ilegală si atrage sancțiuni penale. Pe lângă implicațile legale, folosirea de software piratat comportă și alte tipuri de risc, precum infectarea cu viruși informatici, care pot duce la ore, zile și chiar săptămâni de muncă pierdute. De ce v-ați nega accesul la serviciile noastre de asistență? Dorim să vă ajutăm să evitați riscul utilizării de software ilegal, încurajându-vă în acest sens să inventariați cât de curând necesarul intern în privința licențierii software.

Pentru a vă îndruma în direcția corectă, am atașat un simplu formular pe care vă rugăm să-l completați, ajutându-vă în acest fel să stabiliți ce software utilizați și ce licențe suplimentare ar mai putea fi necesare. Puteți transmite acest formular prin fax la numărul: (021) 231 57 15 sau îl puteți expedia prin poștă la adresa: I.R.I.S SA, OP 63 CP 123 Bucure|ti. Dacă preferați, puteți completa online acest formular la adresa www.iris.ro/adobe/antipiraterie/formular. In acest mod vom fi siguri că baza de date a clienților noștri conține detalii actualizate referitoare la licențele dumneavoastră. Este în interesul companiei dvs. să vă asigurați că tot software-ul pe care îl utilizați dispune de o licență validă. Vă rugăm să notați: chiar dacă dvs. credeți că licențierea dvs. este în conformitate cu legea, este posibil ca unul dintre angajații dvs. să aibă software nelicențiat pe computerul său și atunci tot dvs. sunteți răspunzător din punct de vedere legal.
între timp, vă sugerăm să contactați unul dintre distribuitorii locali de software Adobe listați la sfârșitul acestei scrisori pentru consiliere și îndrumare imparțială în privința necesităților dvs. software sau pentru a vă asista în completarea formularului. Nu puneți în pericol compania dumneavoastră. Vă rugăm să completați formularul atașat până la data de 15 iulie pentru a preveni reluarea acestei comunicări.

Al dumneavoastră,

Najeeb Khan

Anti-Piracy Manager - Adobe Systems Europe Ltd. Adobe


Apelați pentru consiliere imparțială la unul dintre distribuitorii / revânzătorii Adobe locali:

Distribuitor Adobe
I.R.I.S SA - (021)231 5751, office@iris.ro

Subdistribuitor Adobe
ROMSYM DATA - (021)3231431 romsym@romsym.ro

Revânzători Adobe
BESTCOMPUTERS - (021)345 5505, info@bestcomputers.ro
GRUPTRANSILVAE (București) - (021)411 9605, bogdanv@transilvae.ro
GRUPTRANSILVAE (Cluj) - (0264) 596 950, dani@transilvae.ro
IMA INFOCONSULT - (021)335 8655, office@ima-info.ro
LOGIC COMPUTER - (021)211 8576, office@logiccomputer.ro
MAC GALLERY - (021)3161072, office@macgallery.ro
MACNET DEVELOPMENT - (021)208 9582, bogdan@mnd.ro
NOUMAX - (021)230 7057, sales@noumax.ro

Beneficiile sunt clare. Achiziționarea și gestionarea de software licențiat vă asigură că:

  • Veți economisi bani, acum și pe viitor: Chiar si pentru volume mai mici de achiziții, este posibil să vă calificați pentru unul dintre programele de licențiere în volum Adobe Open Options, beneficiind de reduceri considerabile. Veți primi informații despre actualizări benefice pentru productivitate, noi versiuni ale aplicațiilor si oferte speciale. Organizațiile care gestionează eficient licențele lor software standardizează platforme și versiuni software; evită utilizarea versiunilor de programe ieșite din producție; și gestionează mai eficient, obținând ca rezultate mai puține apeluri de asistență IT, costuri reduse de administrare și creșterea satisfacției utilizatorilor. Companiile care vor returna formularul de analiză software Adobe completat în termenul menționat vor beneficia de o reducere de 5% la comandarea oricăror licențe software Adobe Acrobat.
  • Software-ul și afacerea dvs. beneficiază de asistență completă.
  • Veți recepționa cele mai recente actualizări, corecturi și actualizări de securitate.
  • Puteți planifica cu încredere: Organizațiile care utilizează numai software corespunzător licențiat își cunosc exact necesitățile software și pot planifica și aloca bugete mai eficient în viitor.
  • Veți micșora vulnerabilitatea companiei dumneavoastră față de viruși costisitori. Veți elimina riscurile financiare și legale presupuse de software-ul nelicențiat.
  • Veți proteja afacerea dvs. împotriva consecințelor utilizării de software neautorizat.