.

Afacerile din România și Bulgaria ale producătorului coreean de echipamente electronice, IT și electrocasnice Samsung s-au diminuat în 2009 cu 12,5%, la 420 milioane lei (327,4 milioane euro), de la 480 milioane lei (374,2 milioane euro), datorită situației economice globale. „Diferența existentă la nivelul cifrelor de afaceri din cei doi ani consecutivi a fost produsă de situația economica globală care a afectat și piețele din România și Bulgaria", susține președintele companiei, YoungLak Jung, pentru agenția Mediafax.

Compania Samsung Electronics a lansat, de la 1 iulie, distribuția directă a produselor electronice și electrocasnice pe piața românească, după ce a decis, de comun acord cu grupul elen Fourlis, să renunțe la parteneriatul din România. Astfel, de la numai câțiva angajați, firma coreeană are în prezent circa 100 de oameni care lucrează pentru ea la București. „Urmând strategia globală de business, Samsung Electronics România a adoptat o nouă structură operațională și a devenit subsidiară. În acest sens, din luna iulie 2010, Samsung Electronics a început distribuția directă a produselor sale pe piața românească. Noua direcție de business va influența într-un mod pozitiv afacerile companiei la nivel local pentru toate categoriile de produse comercializate pe piață, fapt care va conduce la creșterea cifrei de afaceri", pretinde președintele companiei. Acesta adaugă că noua direcție de business a companiei este bazată pe o abordare mai directă a consumatorului și, în același timp, reconfirmă angajamentul companiei pentru competitivitate și leadership. „De asemenea, prin adoptarea acestei noi structuri operaționale, începând cu 1 iulie, Samsung Electronics va răspunde mai eficient nevoilor consumatorilor de pe piața autohtonă, oferindu-le în acest sens, în mod constant, produse și servicii excelente. Mai mult, Samsung va continua și activitatea de distribuție cu vechi sau noi parteneri", subliniază oficialul Samsung România. „La baza strategiei noastre se află și potențialul ridicat al categoriilor de produse precum electrocasnicele, CTV (tehnologia 3D), camerele video și foto, monitoare, imprimante, Large Format Display-uri (LFD), rame foto digitale și notebook PC-uri", a detaliat Jung. Samsung Electronics desfășoară a gamă largă de afaceri în industria semiconductorilor, telecom și a dispozitivelor media digitale.

Samsung vrea vizibilitate cu Wave 723

Pe segmentul telefoanelor mobile, Samsung are ca țintă comercializarea a un milion de unități în România și ocuparea primei poziții în segmentul de smartphones (terminale inteligente). Acest obiectiv este cu atât mai greu de atins cu cât deja producătorii Apple, RIM (canadienii ce fac Blackberry) și taiwanezii de la HTC au cucerit segmente importante din piața locală a smartphone.

În ideea unei prezențe cât mai vizibile pe piața noastră, Samsung Electronics a anunțat lansarea telefonului Wave 723 (GT-S7320E) și în România. Terminalul smartphone operează pe propria platformă, Samsung bada, cu un ecran TFT-LCD de 3,2 inci. „Telefonul Wave 723 reflectă cursa neîntreruptă pentru atingerea celor mai bune rezultate în tehnologia mobilă, prin optimizarea aplicațiilor și experiența rețelelor sociale", susține JK Shin, președinte și director al diviziei Mobile Communications în cadrul Samsung Electronics. Wave 723 va fi disponibil în Europa începând cu luna septembrie a.c. Modelul oferă un acces direct și facil către magazinul Samsung Apps pentru navigarea, achiziționarae și descărcarea aplicațiilor gratuite și a celor premium. Platforma deschisă „bada" este cel mai nou produs software al coreenilor, lansat în luna februarie la Barcelona în cadrul Mobile World Congress, ce permite dezvoltarea liberă a aplicațiilor de orice tip. Terminalul mobil Wave 723 este dezvoltat pe platforma bada SDK 1.1, ce dispune de funcția de scalare Auto-UI. Cu ajutorul acesteia, dezvoltatorii pot reproduce aplicații ce pot fi descărcate pe Wave 723 de pe platforma deja creată („bada Applications"), cu un efort minim. Cu ajutorul acestei funcții, multe aplicații pot fi oferite utilizatorilor în avans, față de lansarea comercială a acestora. Dotată cu cea mai nouă tehnologie Wi-Fi (802,11 b/g/n), Wave 723 poate descărca fișiere la viteze mari în timp ce utilizatorii accesează rețele de la distanțe mari.