.

Compania Allied Telesyn Int. - producătorul japonez de echipamente active de rețea - a susținut joi, 28 martie 2002, tradiționala conferință de presă anuală de după Târgul internațional CeBIT 2002. Evenimentul, desfășurat la Hotel Marriott din Viena a reunit peste 130 de reprezentați ai presei din 16 țări din zona CESE (Europa Centrala și de Est). Ca și în anul 2000 (când au participat 10 jurnaliști români) și în 2001 (21 jurnaliști de la noi), anul acesta delegația țării noastre a fost cea mai numeroasă, fiind formată din 26 de redactori de la publicații IT&C, economice și cotidiane. Deplasarea delegației române la sediul CEE al companiei Allied Telesyn a fost organizată de compania GENESYS SOFTWARE ROMÂNIA (în calitate de distribuitor și centru de service autorizat al produselor Allied Telesyn în România) și de către TORNADO SISTEMS (în calitate de distribuitor al produselor Allied Telesyn în Romania și Bulgaria)..
România: locul 2 în topul vânzărilor ATI
Cuvântul de deschidere adresat de către Miodrag Sundic - Senior VP Sales CEE, SE & France, a fost semnalul de deschidere al conferinței. Miodrag a prezentat compania Allied Telesyn, rezultatele excelente obținute în ultimul an și planurile de dezvoltare pentru următorii 3 ani. În cadrul expunerii 'CeBIT Product news', Stefano Verginelli - Marketing & Sales Support Director CEE, a trecut în revistă noile tehnologii și soluții lansate la Târgul Internațional de la Hanovra, cu doar câteva zile înainte: switchurile AT-8024GB, AT-9410GB și familia AT-8300GB, GBIC, switch-blade-ul AT-SB4000, branch office routerul AR410, soluțiile software ATI-Dorado, AT-WL2400 '“ wireless access point și AT-WRUSB '“ wireless USB adapter.
Piero Bottini - Vice President Marketing Europe - a adus în atentia noastră 'Allied Telesyn Solution Provider Approach '“ the Upstream Networking' cu noul model de business, parteneriatele cu Telecom Lab Italia și Dorado Software, noua strategie pentru L3-7 (switchblade, seria AT9800, Rapier, RedCell), soluțiile wire & wireless (seria WL2400, conceptul de Internet@Room și VDSL Media Converter MC600), precum și detalii despre 'European Channel Partner Program'.
Marea surpriză a fost prezentarea, în premieră mondială, a noii companii 'Corega International' (www.corega-international.com), parte a grupului Allied Telesis. În cadrul expunerii 'Corega '“ the Retail Brand of ATI', Melvin Wray '“ Chief Operating Officer - a subliniat calitatea deosebită a noilor produse Corega, piața țintă și strategiile de vânzări, avantajul competitiv reprezentat de preț și suportul excelent oferit partenerilor.
Dupa sesiunea de intrebări și răspunsuri și numeroasele interviuri și discuții purtate între presă și oficialii Allied Telesyn, conferința de presă s-a incheiat cu trei workshopuri: "Solutio Provider Approach', 'Product Highlights' și 'Allied Telesyn '“ New structures'. Produsele oferite de Allied Telesyn acoperă toată gama de echipamente active de rețea, începând cu plăcile de rețea, hub-uri, switch-uri 10/100/1000Mb de nivel 2, 3 sau 4, cu sau fără management, routere, convertoare media și termânand cu echipamente VoIP și wireless. Soluțiile propuse sunt destinate atât marilor utilizatori (providerilor de Internet, companii cu mai multe sedii interconectate), cât și companiilor medii și mici. Scalabilitatea oferită de echipamentele Allied Telesyn vine în întâmpinarea necesităților consumatorilor. Plasarea României pe locul 2 în topul vânzărilor Allied Telesyn în zona CESE indică succesul reputat de distribuitorii locali și importanța strategică pe care o acordă Allied Telesyn țării noastre.
Poziționarea Genssys Software și Tornado Sistems ca lideri naționali în domeniul rețelisticii și a soluțiilor pentru telecomunicații se datorează și integrării în proiectele realizate cu echipamentele Allied Telesyn.
În ultimul an, foarte multe proiecte de telecomunicații s-au bazat pe echipamentele high-end furnizate de Allied Telesyn, routere din familiile 300 și 700 sau switchurile Layer 3 Rapier. Printre beneficiarii soluțiilor oferite de Tornado Sistems, bazate pe astfel de echipamente, se numără Societatea Națională de Radiocomunicații. O soluție importantă este și realizarea rețelei naționale de distribuție și transport date în fluxuri E1, Romtelecom '“ care a integrat produse Allied Telesyn în proiecte legate de noul serviciu ISDN.

După despărțirea de echipa Allied Telesyn am avut ocazia să vizităm câteva din atracțiile turistice ale Vienei. Întregul evenimentul a fost organizat de către Yvonne Enzendorfer-Heil, PR & Marcom Co-ordinator CEE Allied Telesyn Int.
Despre Genesys Software România
GENESYS este o companie românească înființată în 1994 și certificată ISO 9001 CCAS și OMCAS, cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane USD (2001) și care cuprinde 53 de angajați. Genesys este una dintre cele mai importante companii românești ce acoperă toate domeniile de activitate din informatică și telecomunicații. Cu o experiență deosebită în realizarea infrastructurilor pentru sisteme integrate, Genesys excelează și în implementarea soluțiilor complexe din domeniile informaticii și telecomunicațiilor, precum și în distribuția cu valoare adaugată a produselor 'high-tech'. Compania are o puternică tradiție în furnizarea unor pachete complete de cursuri, fiind primul și singurul centru autorizat de training AMP Netconnect și Caldera. Cu circa 500 de persoane școlarizate în ultimii 3 ani în propriile săli dotate la standarde internaționale, GENESYS a început demersurile pentru a deveni, în câteva luni, centru autorizat de instruire Allied Telesyn. Cursurile, diplomele și certificările ATI sunt recunoscute la nivel internațional ca semne ale calității și ale fiabilității unor soluții profesioniste.
Despre Tornado Sistems
Fondată în 1991, Tornado Sistems este compania IT&C structurată pe două direcții: distribuția de echipamente de tehnică de calcul și networking: proiectarea, instalarea, instruirea și consultanță în domeniul rețelelor de computere. Unul dintre principalii factorii ce au contribuit la succesul companiei îl reprezintă sistemul ce stă la baza ofertei Tornado Sistems: 'un singur punct de contact pentru o soluție completă'. Certificarea ISO 9002, obținută încă din anul 2001 nu a făcut decât să confirme profesionalismul, seriozitatea si preocuparea companiei de a oferi clienților cele mai complete și avantajoase soluții și servicii. Tornado este distribuitor autorizat a numeroși furnizori IT de prestigiu: Microsoft, Compaq, Acer, Canon, Benq, Lite-ON, Brother, Gigabyte, Allied Telesyn, Brand-Rex, 3Com, Philips, APC, Printronix, NEC, APW, Rehau, Proxim și US Robotics.