.

Amazon a lansat un nou Kindle mai subțire și mai ușor, care speră să-și găsească un loc pe piața cărții electronice concurată puternic de tabletele multifuncționale, relatează AFP, citată de Agerpres. Kindle Oasis, a opta generație de carte electronică (eBook Reader) lansată de Amazon, va fi pus în vânzare în SUA, pe 27 aprilie, la prețul de bază de 290 de dolari.
 
 
Firma americană promite un dispozitiv de 130 de grame, cu 20% mai ușor decât celelalte Kindle. În partea ei cea mai subțire, cartea electronică nu va avea mai mult de 3,4 milimetri grosime și va permite cititorului "să se abandoneze universului autorului", potrivit fondatorului Amazon, Jezz Bezos.
 
Lansarea acestui produs intervine într-un moment în care consumatorii folosesc din ce în ce mai mult tabletele, care dispun de numeroase funcții pentru a fi folosite ca suport de carte electronică.
 
În fața acestei tendinței, Amazon asigură că noul său Kindle Oasis este foarte ergonomic, are o baterie cu o durată mai lungă, iar cu ajutorul lui se poate citi chiar și în plin soare, ca și cum ar fi vorba de o carte tipărită.