.

ANRC a demarat pe 11 mai prima etapă consultative publice din elaborarea Strategiei de reglementare a sectorului comunicațiilor pentru 2007-2009. Mediul de afaceri și jucătorii din piață sunt așteptați să răspundă, până pe 12 iunie, la documentul cu metodologia de elaborare a strategiei ce conține 27 de întrebări investigând opiniile industriei de profil, publicat pe site-ul ANRC. Strategia de reglementare 2007-2009 va fi finalizată până la sfârșitul acestui an.

Pana la sfarsitul anului 2006, ANRC, in consultare cu industria, va elabora Strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice pentru perioada 2007-2009. Initiativa ANRC va consolida increderea mediului de afaceri in sectorul comunicatiilor, oferind jucatorilor din piata si viitorilor investitori o predictibilitate sporita a activitatii de reglementare.

Astazi ANRC face un prim pas pe calea elaborarii strategiei de reglementare, lansand spre consultare publica un document care prezinta metodologia de elaborare a strategiei si contine un set de 27 de intrebari ce investigheaza opiniile industriei de profil. Raspunsurile primite din piata vor fi folosite ca suport pentru stabilirea abordarii strategice atat la nivel de ansamblu, cat si la nivel de segment al pietei de comunicatii.
Intr-o etapa urmatoare, pe baza raspunsurilor primite din partea industriei, ANRC va elabora, cu ajutorul unui consultant independent, Strategia de reglementare pentru perioada 2007-2009 care va lua forma unui set de obiective, politici si instrumente de reglementare ce vor transpune obiectivele fundamentale ale autoritatii de reglementare - promovarea concurentei, incurajarea investitiilor si protectia drepturilor si intereselor utilizatorilor finali cu privire la retelele si serviciile de comunicatii electronice, inclusiv a dreptului de acces la serviciul universal.

Pe parcursul demersului de analiza strategica, ANRC va organiza o serie de intalniri si grupuri de lucru in cadrul carora reprezentantii industriei isi vor putea aduce contributia la elaborarea strategiei de reglementare.

Documentul de consultare cu privire la abordarea strategica care va fi folosita pentru elaborarea strategiei de reglementare a sectoru lui comunicatiilor electronice in perioada 2007-2009 poate fi consultat pe pagina de Internet a ANRC, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita raspunsuri la cele 27 de intrebari, precum si orice alte observatii si propuneri pana la data de 12 iunie 2006, pe adresa sediului central al ANRC (B-dul Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti) sau direct la registratura ANRC precum si la oficiile teritoriale din localitatea resedinta de judet cea mai apropiata. Raspunsurile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 21 307 54 02 sau prin e-mail pe adresa consultare@anrc.ro.