.

Orange Romania avea obligația de a transmite ANRC, până la 31 martie 2004, documentația necesară în stabilirea tarifelor de interconectare fundamentate pe costuri.

Orange Romania are obligația de a plăti ANRC o amendă în valoare de 15.000.000 lei (ROL), pentru fiecare zi de întârziere în furnizarea documentației aferente modelului top-down de calculație a costurilor de tip LRIC, necesar pentru stabilirea noilor tarife de interconectare, fundamentate pe costuri. Această decizie aparține Curții de Apel Bucuresti care a respins cererea Orange România de anulare a deciziei prin care ANRC a sancționat operatorul pentru nefurnizarea documentației, informează un comunicat de presă ANRC.

Compania Orange Romania avea obligația de a transmite ANRC, până la data de 31 martie 2004, documentația modelului top-down de calculație a costurilor de tip LRIC, necesar pentru stabilirea noilor tarife de interconectare, fundamentate pe costuri.

Termenul de 31 martie 2004 a fost depășit, fără a fi însoțit, din partea reprezentanților companiei, de o justificare sau de propunerea unui alt termen până la care ar fi putut elabora și transmite această documentație. Astfel, începând cu 15 septembrie 2004, ANRC a sancționat compania cu amendă administrativă în valoare de 15.000.000 lei (ROL) pe zi de întârziere.

Ca urmare a contestării în instanță a acestei sancțiuni, Curtea de Apel București s-a pronunțat printr-o sentință definitivă în favoarea ANRC. Amenda se aplică începând cu data de 15 septembrie 2004 până la data executării obligației de a transmite în mod complet și corect documentația aferentă modelului de calculație a tarifelor de interconectare.