.

Pe 13 aprilie 2006, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) va lansa licitatia publica pentru desemnarea furnizorilor de serviciu universal intr-un numar de 100 de localitati din mediul rural, din 23 de judete ale tarii. Fiecare furnizor de serviciu universal va instala, in localitatea pentru care este desemnat, un telecentru unde cetatenii vor avea acces la servicii de telefonie, fax si Internet. Poate participa la licitatie orice persoana care are, cumulativ, calitatea de furnizor de retele publice de comunicatii electronice si de furnizor de servicii de telefonie destinate publicului.

"Celor 108 de localitati din mediul rural pentru care au fost organizate deja licitatii in vederea instalarii de telecentre li se adauga acum inca 100, adica aproape 52.000 de locuitori care nu au acces la servicii de comunicatii electronice. Fiecare astfel d e licitatie ne apropie de momentul in care in Romania nu vor mai exista comunitati rurale in care accesul la aceste servicii sa fie limitat sau inexistent," a declarat Dan Georgescu, Presedintele ANRC.

Lista localitatilor pentru care a fost lansata astazi licitatia in vederea instalarii de telecentre poate fi consultata aici, pe pagina de Internet a ANRC. Cele 100 de sate au fost selectate dintre localitatile identificate ca avand un grad redus de disponibilitate a serviciilor de telefonie si ale caror primarii si-au exprimat interesul de a participa la programul de telecentre lansat de ANRC. Criteriile in functie de care au fost alese aceste localitati au fost atat asumarea in intregime de catre autoritatile locale a cheltuielilor de gestionare a telecentrului, cat si numarul de locuitori. Pana in prezent, ANRC a organizat 3 licitatii pentru instalarea de telecentre in 108 de localitati. In cursul a nului 2006 ANRC va mai scoate la licitatie alte 100 de localitati in care vor fi instalate telecentre.

Documentatia necesara elaborarii si prezentarii ofertei in vederea participarii la licitatia pentru instalarea de telecentre se poate achizitiona de la sediul central al ANRC incepand cu data de 13 aprilie 2006. Persoanele care doresc sa achizitioneze documentatia vor transmite o cerere scrisa in acest sens, cu o zi in avans, la numarul de fax: +4021 307 54 08. Solicitarile de clarificari se pot trimite pana la data de 5 iunie 2006, iar termenul limita de depunere a ofertelor este 19 iunie 2006, ora 16.00. Deschiderea ofertelor va avea loc la data de 20 iunie 2006, ora 10.00, iar oferta castigatoare va fi stabilita de comisia de licitatie in cel mult 30 de zile de la data deschiderii ofertelor.