.

America Online, compania lider, la nivel mondial, în servicii interactive a anunțat, pe 9 august a.c., lansarea serviciului Nullsoft Winamp3, un audio player de nouă generație. Nullsoft Winamp3 este revizuit complet, așa încât platforma de codare Wasabi să poată oferi calități media evident îmbunătățite, inclusiv suport video, capacități radio ridicate, precum și control și flexibilitate fără precedent, care personalizează design-ul și funcțiile produsului.
Roxana ONEA

Un produs deosebit
pentru profesioniștii media
Winamp3 aduce playback-ul media la un nivel ridicat, oferind:
1. Un player a cărui față poate fi schimbată în funcție de alegerea clientului și care:
- suportă design-uri ce pot schimba total aspectul, forma și funcționalitatea player-ului;
- permite o scalare a interfeței player-ului de la 25% la 100%;
- multiple interfețe promoționale ale player-lui disponibile la lansare, proiectate de MAD-Magazine și Austin Powers Goldmember, ce cuprind, printre altele, și o interfață Red Hot Chilli Peppers;
2. Suport îmbunătățit pentru media playback proiectat pentru:
- video playback;
- trecere insesizabilă de la o melodie la alta în cadrul unui mixaj, sau atunci când sunt pauze între melodii, în cazul CD-urilor sau al altor suporturi media.
3. O librărie complexă în domeniul New Media ce permite utilizatorilor or-ganizarea sau căutarea fișierelor video și de muzică cu ajutorul unei interfețe foarte puternice. Fișierele accesate pe un player Winamp3 sunt înmagazinate imediat în baza de date a bibliotecii media. Astfel, întreaga colecție media poate fi accesată în funcție de mai multe criterii: an, artist, gen artistic etc.
4. Suport îmbunătățit de editor playlist ce include multiple 'playlists' și multiple 'playlists editors', cât și alte modalități de alegere.
5. Winamp Browser îmbunătățit ce oferă un flux informațional impresionant în domeniul muzicii, inclusiv albume de artă, biografii aduse la zi.
6. O nouă funcție denumită 'Thinger' care oferă acces pe loc la caracteristicile de bază, putând fi personalizat când este adăugată o nouă funcție (via plug-in).

Platformă avansată
pentru dezvoltatori
Winamp3 este dezvoltat pe noua platformă de codificare Wasabi ce introduce:
1. O arhitectură bazată pe noi componente prin care se poate accesa ușor o gamă largă de conectări interoperabile.
2. O interfață dezvoltată pe tehnologie XML și un dispozitiv UI ce permite design-uri avansate, inclusiv animații, transparență alfa, diverse culori și o scală foarte fină a componentelor.
Pentru lansarea noului serviciu Winamp3, compania AOL Music s-a aliat celei mai longevive publicații umoristice din America, pentru a oferi utilizatorilor o față MAD Magazine, personalizată de Alfred E. Neumann, un personaj al revistei, și de replicile scandaloase ale acestuia. Utilizatorii care descarcă această față până pe 30 septembrie se pot înscrie la Winamp.com, având șansa de a câștiga premiul MAD Magazine oferit cu ocazia celei de a 50-a aniversări ale sale. Premiul MAD constă în hârtie igienică MAD, o copie gravată a 'MAD'™s 50 Worst Things In Music', un tricou MAD și o colecție de CD-uri de la AOL Music.

'Player-ul Winamp a devenit extrem de popular deoarece oferă iubitorilor de muzică posibilitatea de a-și îmbogăți experiența în domeniu și de a-și satisface toate plăcerile în ceea ce privește muzica', a declarat Kevin Conroy, SVP și general manager la AOL Entertainment. 'Winamp3 oferă împătimiților de muzică un nou standard în privința controlului experienței lor muzicale. Datorită noului sistem cu suport video, fanii muzicii se pot bucura atât de ascultarea muzicii, cât și de vizionarea clip-urilor de la un singur player care reflectă personalitatea și stilul fiecărui individ în parte, într-o manieră cu totul nouă'. Conroy a adăugat că tehnologia Winamp3 și platforma de codare Wasabi le oferă dezvoltatorilor noi instrumente pentru crearea unei aplicații media ce poate avea, virtual, orice dimensiune, formă sau culoare, așa cum este noua față MAD Magazine. 'Stilul extrem al MAD Magazine a pus mereu accentul pe satiră și umor, iar Winamp s-a situat întotdeauna la granița cu muzica digitală, a afirmat Joel Ehrlich, Senior Vice-President, Advertising and Promotions la Warner Bros. 'Utilizatorii Winamp vor fi, astfel, încântați de temele fețelor de la MAD Magazine, cât și de posibilitatea de a câștiga premii importante de la MAD. Pentru informații suplimentare puteți accesa site-ul www.winamp.com.

MAD Magazine
Fondată de Bill Gaines în anul 1952, MAD Magazine a făcut deliciul multor generații de fani datorită personajelor sale faimoase, Alfred E. Neumann și Spy, cât și atitudinii batjocoritoare la adresa politicienilor, emisiunilor televizate și a emancipatei vieți cotidiene, în general. Atât în varianta printată, televizată sau pe site la madmag.com, MAD rămâne unul din simbolurile preferate ale Americii. MAD Magazine este deținută de trustul E. C. Publications Inc., divizie a Warner Bros. care aparțin AOL Time Warner Company.

AOL Music
AOL Music, divizie a America Online Inc., înregistrează cea mai mare audiență online, la nivel mondial, datorită unei game foarte largi de produse și servicii de programare care ușurează găsirea, ascultarea și cumpărarea muzicii online.
Cele mai importante oferte AOL Music includ AOL'™s Music Channel, cea mai bună locație de muzică de pe Internet, produsele radio online, Radio@AOL și Radio@Netscape de la Spinner, cel mai popular tonomat audio, Winamp, și directorul Webcaster, Shout cast.
Programele, produsele și serviciile AOL Music sunt disponibile prin intermediul AOL Service, AOL High Speed Broadband Service și prin brand-urile web din familia AOL, și anume Netscape, CompuServe, AIM și ICQ.
America Online Inc. este o subsidiară AOL Time Warner Inc., deținută în totalitate de aceasta. America Online, cu sediul în Dulles, Virginia, este lider la nivel mondial în privința serviciilor interactive, al brand-urilor web, al tehnologiilor Internet și al serviciilor e-commerce.