.

vi Technologies este partenerul în România al Aperto Networks, unul dintre cei patru producatori de echipamente wireless ce a obtinut certificare din partea WiMAX Forum.

Aperto Networks a anunțat vineri că Aperto Networks, producatorul celor mai avansate echipamente WiMAX a anuntat ca echipamentul sau PacketMAX (PM) 5000 (statie de baza) a primit certificatul WiMAX Forum Certified pentru standardul IEEE 802.16-2004 din partea WiMAX Forum

Certificare primita confirma faptul ca echipamentul WiMAX a fost testat si a indeplinit toate cerintele in conformitate cu documentele emise de WiMAX Forum, bazate pe specificatiile IEEE 802.16-2004 si standardele ETSI HiperMAN . Acest statut este obtinut numai in momentul in care un echipament WiMAX a trecut o serie de teste de conformitate si interoperabilitate efectuate in laboratorul Cetecom amplasat in Malaga, Spania. Cetecom este laboratorul oficial pentru certificari al WiMAX Forum.

Statia de baza PacketMAX 5000 este printre primele echipamente WiMax care a primit aceasta certificare si care este autorizata sa aiba logo-ul WiMAX Forum Certified.

"vi Technologies este mandru de certificarea;WiMAX Forum; primita de Aperto, partenerul nostru", a declarat Ionut Badea, directorul general al companiei vi Technologies, unul dintre partenerii Aperto Networks. "Credem ca aceasta certificare este un catalizator pentru dezvoltarea rapida a operatorilor telecom din Romania prin intermediul tehnologiei WiMax. Adevarati castigatori sunt clientii nostrii, certificarea insemnand interoperabilitate si compatibilitate intre echipamente"

Aperto Networks este o companie care ofera echipamente pentru servicii de tip wireless broadband WiMax si preWiMax. Sistemele Aperto PacketWave si PacketMax ofera o familie de statii de baza, echipamente pentru client si antene in benzile de frecventa 2.5GHz/3.5GHz/5 GHz pentru dezvoltari de retele radio punct-punct si punct-multipunct. (www.apertonet.com)

vi Technologies (www.vitech.ro) este un SSI (System Solutions Integrator) care actioneaza pe piata telecomunicatiilor din Romania si Europa de SE. Compania Vi Technologies prin intermediul parteneriilor sai acopera domenii din telecomunicatii precum retele fixe, retele optice, echipamente de comunicatii de date, broadband si retele de radiocomunicatii.