.

Pe parcursul primului an de activitate, pe baza tehnologiei de care dispune, Zapp a lansat pe piață produse și servicii noi și a dezvoltat aplicații revoluționare, în colaborare cu parteneri din domeniul bancar și al tehnologiei informației.
CDMA2000 permite serviciului Zapp să ofere comunicații de voce de înaltă calitate și securitate, superioare oricărei alte tehnologii mobile, dublate de servicii avansate de e-mail, acces Internet și SMS. De asemenea, această tehnologie garantează o capacitate sporită a rețelei și flexibilitate.
Operând pe baza a aproximativ 4,4 mii de miliarde de coduri, și datorită tehnologiei CDMA, Zapp elimină teoretic interceptarea, donarea, sau orice alt tip de fraudă. Această caracteristică importantă a sistemului, cât și accesul securizat la Internet fac posibilă operarea de tranzacții bancare sau de altă natură direct de pe telefonul mobil și în condiții de securitate extremă.
Cu alte cuvinte, oriunde v-ați afla, veți putea dispune băncii plata unei facturi către un partener de afaceri, fără a mai fi nevoit să vă deplasați la bancă. Veți putea trimite prin intermediul telefonului mobil rapoarte financiare sau alte documente confidențiale utilizând serviciul de fax sau e-mail, fără riscul interceptării.

Soluții de back-up pentru companii
Transferul de informații între diverse locații ale unei companii este esențial, orice întrerupere a acestuia putând avea consecințe grave asupra activității sale economice.
Soluția de back-up Zapp este o alternativă sigură pentru situațiile în care conexiunea principală devine indisponibilă. Astfel, companiile pot avea garanția că, în situații neprevăzute, informațiile transmise vor ajunge la destinație în timp real, fapt deosebit de important, mai ales în cazul companiilor de distribuție, al băncilor sau al instituțiilor financiare.
Soluția de back-up oferită de Zapp se caracterizează printr-o rată de transfer de date ridicată (de până la 153 kbps), o conexiune simetrică (aceeași viteză atât pentru download, cât și pentru upload), precum și abonamente care includ un număr de ore de conectare, dimensionate astfel încât să acopere perioadele de indisponibilitate a soluției principale de conectare.
Un exemplu concret referitor la soluția de back-up oferită de Zapp este cel din domeniul bancar. Folosind tehnologia CDMA, care permite transmisia de date în modul HSPSD (High Speed Packet Switched Data) la viteză mare, Zapp a dezvoltat soluții atât pentru conectarea ATM-urilor și POS-urilor, cât și pentru asigurarea conectivității între sediile din toată țara ale unei instituții bancare. Modul de conectare a sediilor băncii:
- la sediile ce trebuie conectate cu centrul se montează câte un terminal Zapp și interfața de conectare la rețeaua locală a băncii;
- la sediul central se poate opta pentru una dintre următoarele variante:
- un terminal Zapp;
- legătură dedicată între Zapp și sediul băncii;
legătură între Zapp și sediul băncii, prin intermediul furnizorului principal de conectare (cu care Zapp stabilește o conexiune directă);
- legătură prin intermediul unui ISP.

Integrare m-POS și m-ATM
În colaborare cu furnizorii de echipamente bancare și folosind tehnologia CDMA, Zapp a dezvoltat soluții pentru integrarea POS-urilor și ATM-urilor în sistemul de carduri al unei bănci.
Avantajele soluției m-POS:
- Durata tranzacției mai mică de 10 secunde - tehnologia CDMA permite transmisia de date în modul HSPSD (High Speed Packet Switched Data), la viteze foarte mari, de până la 153 Kbps. Astfel, sunt posibile tranzacții cu durata mai mică de 3 secunde.
- Funcționare independentă de existența liniilor telefonice fixe - efectuarea de tranzacții cu POS-ul poate începe imediat, fără să se mai aștepte instalarea unei linii fixe.
- Mobilitate - deoarece înglobează o interfață mobilă din rețeaua Zapp, POS-ul poate fi amplasat oriunde în sediul comerciantului și poate fi transferat dintr-o încăpere în alta, sau dintr-un sediu în altul. POS-urile cu acumulator pot fi folosite chiar și în locații temporare, sau care nu sunt conectate la rețeaua electrică.
- Securitate maximă - soluția corespunde întocmai standardelor de securitate impuse sistemelor de carduri bancare. În plus, se adaugă caracteristicile de securizare a comunicațiilor specifice sistemului CDMA.
- Rapid, comod și facil de instalat - pentru posesorul de card, tranzacția de la un POS se poate efectua în câteva secunde. Fiind mobil, POS-ul poate fi adus la masa clientului (la restaurant, de exemplu).
Pe lângă avantajele oferite de m-POS, soluția m-ATM asigură, în plus, un canal de comunicare ce este în permanență online, permițând transmisia de date în ambele sensuri.