.

Apple a anunțat că va extinde serviciul său de descărcare de muzică iTunes Music Store pentru PC-urile care rulează Microsoft Windows până la sfârșitul anului 2003.
iTunes este un program software de muzică dezvoltat de Apple. Serviciul iTunes Music Store, integrat în program, este disponibil, în prezent, numai pe computere Macintosh. Apple nu a precizat dacă extinderea se va baza pe o versiune Windows a iTunes.
Când a lansat playerul portabil iPod pentru Windows, Apple a preferat să combine software-ul de tonomat (jukebox) de la MusicMatch cu un player portabil MP3, în detrimentul unei versiuni iTunes pentru sistemul de operare Microsoft. Totuși, aplicația iTunes este parte integrantă a versiunii Mac a serviciului muzical, fiind software-ul ce le permite utilizatorilor să asculte muzică, să cumpere cântece și să le transfere pe un iPod.
În versiunea Mac a aplicației iTunes Music Store, Apple oferă în jur de 250.000 de titluri ce pot fi achiziționate la prețul de numai 99 cenți bucata. Cei care le descarcă, le pot rula pe maximum 3 computere, dar le pot descărcate pe oricâte iPod-uri doresc. Melodiile pot fi înregistrate pe un număr nelimitat de CD-uri, chiar dacă nu pot fi făcute decât 10 copii ale fiecărui mix de melodii, după care programul cere modificarea listei de titluri.
Pentru a vinde muzică care să ruleze pe Windows, Apple are nevoie fie de propriul software, fie de un alt program care să îndeplinească aceste funcții și să facă față restricțiilor de copiere. Numai în prima zi de lansare a serviciului de descărcare, pe 28 aprilie 2003, utilizatorii de Mac-uri au descărcat 250.000 de cântece, conform Reuters. Popularele playere portabile iPod, lansate de Apple ca avanpremieră la serviciul de muzică, conțin mult mai multe melodii (7.500 pe cel mai scump model).
Într-o săptămână, vânzările online ajunseseră la 1 milion de descărcări, pe care Apple se aștepta să le atingă abia într-o lună. Majoritatea melodiilor au fost cumpărate și descărcate ca albume, risipind temerile că vânzarea la bucată ar putea dăuna vânzărilor de albume. Pe 6 mai, Apple a mai adăugat cca. 3.200 de melodii, inclusiv albume ca Jack Johnson 'On and On', Andrea Bocelli 'Tosca' și Fleetwood Mac 'Say You Will'.