.

Furnizorul de servicii Internet, ARtelecom, (www.artelecom.ro) a lansat pe 30 septembrie o nouă ofertă de servicii pentru segmentul de business: 'Super Net'. Deschiderea acestui serviciu se face la numai 6 luni de la intrarea pe piața ISP a noii companii. 'Super Net' este un serviciu de acces Internet permanent, cu trafic nelimitat, cu bandă garantată de 64 kbps sau 128 kbps. Disponibil în fiecare județ, serviciul permite conexiuni de mare viteză, folosirea simultană a mai multor aplicații diferite (navigare, videoconferință, descărcare de fișiere) pe aceeași linie, implementarea unei game largi de servicii (web, corporate e-mail, intranet, extranet, video conferencing, distance learning, VPN etc.) și flexibilitate în administrarea propriilor servere. Printr-o monitorizare proactivă a rețelei, ARtelecom asigură o conexiune disponibilă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
Abonamentul la serviciul 'Super Net' are o valoare fixă, indiferent de volumul de date transferat și include tarifele aferente RomTelecom: 359 USD pentru 'Super Net 64' și 629 USD pentru 'Super Net 128'.

Caracteristicile serviciului 'Super Net'
Punctul terminal de oferire a serviciului este definit la nivelul interfeței Ethernet dintre routerul ARtelecom și echipamentul terminal conectat la aceasta (în general un switch sau un hub). Standardul folosit este 10BaseT, iar interfața electrică/mecanică este cea a routerului (RJ-45 'mamă').
Garantarea lățimii de bandă a serviciului (64kbps sau 128 kbps) este realizată în interiorul rețelei ARtelecom, până la nodul de conectare al acesteia la Internet. Traficul de date efectuat în cadrul serviciului este dependent doar de lățimea de bandă contractată, fiind nelimitat ca volum. Furnizarea echipamentelor terminale (modemul digital și routerul) se face în regim de custodie.
Adresele IP alocate (publice sau private) permit implementarea de aplicații tip server propriu de WEB, server propriu de e-mail, telefonie IP, videotelefonie etc.
Conectivitate la Internet este asigurată, pentru internațional prin două legături de mare capacitate: STM1 (155 Mbps), respectiv E3 (34 Mbps), iar național prin nodul de Internet Exchange (RONIX) printr-o legătură FastEthernet (100 Mbps).

Brand-ul ARtelecom la confluența a două lumi: real și virtual
ARtelecom a lansat pe 3 octombrie prima campanie de imagine, realizată de agenția de publicitate Graffiti/ BBDO. Aceasta constă într-un spot de imagine în 3 variante (45', 30' și 20') difuzat pe principalele posturi TV și în sălile de cinema Hollywood Multiplex. Spotul dorește să comunice principalele atribute ale Internetului (curiozitate, viteză, tehnologie modernă) alăturate valorilor ARtelecom (puternic, de încredere, atent la cerințele clienților).
Toate acestea sunt ilustrate de adrese virtuale pe Internet:
- www.liderul.ro,
- www.viteza.ro,
- www.oriunde.ro,
- www.tehnologie.ro,
- www.exploreaza.ro,
- www.curiozitate.ro
- www.certitudine.ro.
Cadrele succesive au ca element comun meniul de încărcare, un simbol familiar pentru orice utilizator de Internet.
'Misiunea ARtelecom este de a oferi servicii Internet la cea mai bună calitate, soluții complete care acoperă nevoia clienților de comunicare, la prețuri accesibile. Considerăm că această primă campanie de imagine ARtelecom comunică într-un mod direct și de impact valorile brand-ului, marcând un nou pas în evoluția companiei noastre către poziția de lider pe piața de Internet din România', a declarat Cristian Nițu, director general ARtelecom.
'Este vorba despre o invitație la explorarea Internetului văzută ca o călătorie la confluența a două lumi paralele, simbolizate prin apă și cer și îngemânate, la sfârșit, de simbolul ARtelecom, curcubeul. Am încercat să 'poetizăm', într-o oarecare măsură, 'autostrada comunicării', a declarat Lucian Georgescu, președinte și director executiv de creație Grafitti/ BBDO.
ARtelecom a fost înființată în iunie 2001 ca o subsidiară a RomTelecom, compania națională de telecomunicații, pentru a furniza servicii de acces la Internet, World Wide Web și alte aplicații online.
În prezent, ARtelecom oferă servicii complete de acces la Internet, precum acces dial-up la Internet PSTN și ISDN, acces dedicat Internet, rețele virtuale private și alte soluții la cheie.