.

Tehnologia Cisco BTS 10200 Call Control Softswitch, cea mai nouă tehnologie pentru rețele de voce peste cablu, va îmbunătăți substanțial calitatea serviciilor Voice over IP ale Astral.

Cisco Systems a anunțat joi 15 septembrie că Astral Telecom, cel mai mare furnizor de servicii de comunicații electronice din România, a finalizat instalarea soluției Cisco BTS 10200 Call Control Softswitch în cadrul rețelei sale naționale. Noua soluție softswitch va permite companiei Astral să gestioneze mai bine resursele rețelei, să vină în întâmpinarea cerințelor clienților și să furnizeze servicii de voce superioare pentru serviciile Astral Triplay de voce, video și date de bandă largă. Din anul 2003, când Astral a lansat serviciile proprii Voice over Internet Protocol (VoIP) prin cablu, compania a extins aceste servicii la nivel național și încheie în fiecare săptămână sute de abonamente noi.
 
Rețeaua de cablu IP Astral folosește pe scară largă tehnologie Cisco precum și PSTN-uri și gateway-uri universale pentru interconectarea cu rețelele naționale și internaționale de telefonie. 'žVocea reprezintă o componentă importantă a ofertei noastre, iar capabilitățile de clasă carrier ale soluției Cisco softswitch au ajutat la poziționarea Astral ca unul din principalii contracandidați ai operatorului dominant din România', spune Dinu Malacopol, CEO, Internet, Data & Telephony la Astral Telecom. 'žNe propunem să avem cele mai competitive oferte în termeni de preț și dorim să oferim servicii de maximă calitate, iar Cisco a furnizat o soluție care a satisfăcut cerințele noastre de eficientizare a costurilor și de caracteristici tehnice avansate'.

Clienții serviciului VoIP Astral, atât din sectorul de afaceri cât și din cel rezidențial, beneficiază de minute gratuite pentru apeluri către rețele de telefonie mobilă, pentru apeluri naționale și internaționale, afișajul identității apelantului și rapoarte de trafic online. Pachetul de servicii Astral Triplay include, de asemenea, acces Internet în bandă largă de mare viteză, cablu analog și digital, precum și servicii de telefonie.

'žSuccesul clientului nostru este cea mai bună demonstrație a calității soluțiilor Cisco', spune Bogdan Constantinescu, General Manager, Cisco Systems Romania și Republica Moldova. 'žCisco a lucrat îndeaproape cu Astral Telecom în ultimii ani la crearea unor servicii care vor ajuta compania să câștige cote importante pe piața serviciilor de telecomunicații liberalizate din România. Popularitatea serviciului VoIP de la Astral reprezintă o măsură clară a rezultatelor colaborării noastre'. 

Astral Telecom S.A. este unul din cei mai importanți furnizori de servicii integrate de comunicații electronice din România, concentrându-se pe furnizarea de soluții de comunicații de ultimă generație. Astral Telecom s-a înființat în anul 1993 și s-a poziționat ca operator local de televiziune prin cablu, cu sediul central în unul din cele mai importante centre culturale și istorice din Transilvania '“ Cluj Napoca. Astral Telecom s-a dezvoltat și și-a extins cu succes serviciile la nivel național, iar la începutul anului 2004 a devenit furnizor național de servicii de comunicații, cu o puternică prezență în peste 800.000 de unități rezidențiale. Serviciile de cablu ale companiei sunt disponibile la nivel național în peste 170 de locații, iar cele de Internet în peste 100 din cele mai importante locații din România. Astral a semnat acorduri de interconectare cu operatorul de comunicații fixe Romtelecom, cu ambii furnizori de GSM 900, Connex și Orange, precum și cu RDS și Zapp.

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) este lider mondial în domeniul echipamentelor de rețea pentru Internet. Puteți găsi informații despre Cisco la http://www.cisco.com. Pentru știri la zi, vizitați http://newsroom.cisco.com. Echipamentele Cisco din Europa sunt furnizate de Cisco Systems International BV, o filială aflată în întregime în posesia Cisco Systems, Inc.