.

Utilizatorii ZenFone 5 vor putea beneficia de noul sistem de operare prin intermediul unei actualizări FOTA (Firmware Over The Air). ZenFone 5 (ZE620KL) este primul smartphone ASUS care primește actualizarea la Android 9 Pie. Utilizatorii vor putea vedea un mesaj automat în bara de notificări. Odată cu această actualizare, posesorii de telefoane ZenFone 5 vor accesa noi facilități, precum Google Lens, controlul volumului audio pe ecran într-un mod mai facil, precum și administrarea mai ușoară a notificărilor.
 
Pentru moment, actualizarea este disponibilă doar pentru modelul ZenFone 5 (ZE 620KL).
 
ASUS va lansa în viitorul apropiat actualizările pentru ZenFone 5Z (ZS620KL) și ZenFone 5 Lite (ZC600KL).
 
 
Pentru a descărca manual actualizarea pentru ZenFone 5, utilizatorii pot accesa site-ul ASUS la adresa https://www.asus.com/ro/Phone/ZenFone-5-ZE620KL/HelpDesk_BIOS/.
 
Instrucțiuni
 
După recepționarea notificării privitoare la update, apăsați pe aceasta pentru a descărca actualizarea.
 
După finalizarea descărcării, pe ecran va apărea un mesaj de reamintire pentru instalarea actualizării. Apăsați “Install” pentru a continua.
 
 
Dispozitivul va reporni de două ori pe parcursul instalării actualizării. Vă rugăm să nu închideți aparatul înainte de apariția ecranului principal.
 
Notificare
 
Notificarea automată poate fi recepționată într-un interval de o săptămână, timp necesar transmiterii mesajelor de tip "push". Prin urmare, dacă notificarea automată întârzie, puteți actualiza manual mergând în meniul [Settings] > [System] > [System Updates] / [Setări] > [Sistem] > [Actualizări de sistem].
 
Dacă nu, puteți verifica disponibilitatea la adresa https://www.asus.com/ro/Phone/ZenFone-5-ZE620KL/HelpDesk_BIOS/.
 
Pentru a verifica modelul și firmware-ul suportat, accesați [Settings] > [System] > [About] / [Setări] > [Sistem] > [Despre dispozitiv] și verificați informația despre software, afișată în josul ecranului. 
 
Literele WW, CN, TW, BZ sunt importante, deoarece trebuie aplicată aceeași versiune (SKU) a actualizării. De exemplu: WW→WW, CN→CN, TW→TW.
 
ATENȚIE – Folosirea unei versiuni greșite (SKU) poate duce la eșuarea actualizării, vă rugăm să actualizați folosind doar cu versiunea corectă.
 
Despre ASUS
 
ASUS se numără printre "Cele mai admirate companii din lume", potrivit publicației Fortune, dedicându-se creării de produse pentru un stil de viață inteligent în prezent și viitor. Portofoliul larg include liniile Zenbo, ZenFone și ZenBook, precum și o varietate de componente și dispozitive IT, alături de soluții AR, VR și IoT. ASUS are peste 16000 de angajați în întreaga lume, printre care și peste 5000 de talente R&D. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, în 2017 ASUS a obţinut 4511 distincţii și venituri de aproximativ 13 miliarde USD.