.

Autodesk (Nasdaq: ADSK), lider mondial în domeniul producției de software pentru proiectarea asistată, a anunțat preluarea companiei canadiene Alias. Alias produce și furnizează software și servicii ce se adresează producătorilor de film și televiziune, creatorilor de jocuri pentru PC și aplicații Web și în general tuturor specialiștilor din industria creațiilor digitale 3D sau celor interesați de vizualizarea tridimensională.

Produsele și serviciile Alias au aplicabilitate și în alte sectoare de activitate, așa cum sunt design-ul industrial, industria constructoare de mașini, proiectarea bunurilor de larg consum sau arhitectura.

Companie cu peste 6 milioane de utilizatori în întreaga lume, Autodesk este cel mai mare producător mondial de software de proiectare pentru PC și dispune de o expertiză extinsă  ce acoperă domenii variate: mecanică, infrastructură, arhitectură, construcții civile, digital media și servicii wireless de transfer al datelor.

Specialiștii din industria de media și divertisment știu că cele mai bune efecte vizuale sunt acelea create și procesate cu ajutorul aplicațiilor Alias - Maya, MotionBuilder și FBX - combinate cu produsele Autodesk de modelare, animație și rendering 3D - Inferno, Flame, Lustre și 3ds Max.

Prețul de achiziție al pachetului de acțiuni a fost stabilit la suma de 182 de milioane de dolari iar Autodesk preconizează că va finaliza această tranzacție în decurs de patru - șase luni. Până la acest termen, Autodesk și Alias vor opera ca două companii distincte.

'Odată cu această fuziune, compania noastră va câștiga o echipă de profesioniști renumiți în grafica computerizată iar utilizatorii noștri vor beneficia de avantajele integrării tehnologiilor Autodesk și Alias,' a declarat Carl Bass, COO al Autodesk.

Fondată în 1983, cu sediul general în Toronto - Canada, compania Alias are în portofoliul său de clienți companii de prestigiu precum AT&T, Boeing, General Motors, BMW, Fiat, Ford, Honda, Renault, DreamWorks SKG, Nintendo, Kodak, Rollerblade, Sharp și Timex. Veniturile Alias în anul fiscal încheiat la data de 30 iunie 2005 însumau  83 de milioane de dolari.

Compania americană Autodesk a luat ființă în urmă cu 23 de ani, dispune de 6 milioane de utilizatori în întreaga lume și este cel mai mare producător mondial de software de proiectare pentru PC. Compania a înregistrat în anul fiscal 2005 o cifră de afaceri de peste 1,23 miliarde de dolari, fiind a șasea companie de software din lume. Programele Autodesk încorporează tehnologii de ultimă oră și au o vastă aplicabilitate - mecanică, infrastructură, arhitectură, construcții civile, digital media și servicii wireless de transfer al datelor, îmbunătățind considerabil procesul de proiectare și de management al ciclului de viață al produselor (PLM). www.autodesk.com

Firma româno-canadiană cu capital privat înființată în anul 1990, A&C INTERNATIONAL S.A este distribuitorul autorizat al produselor Autodesk în România. Compania certificată ISO 9001-2000 furnizează soluții integrate software și hardware pentru proiectare, producție și analiză asistată de calculator (CAD/CAM/CAE) necesare în următoarele domenii: mecanică, energetică, arhitectură, construcții civile, telecomunicații, infrastructură, geodezie, cartografie, cadastru și multimedia. A&C INTERNATIONAL este Microsoft Certified Partner, IBM Business Partner, dealer Adobe, Symantec și Novell, distribuitor Contex, Mutoh, GTX, Nikon-Trimble (stații totale) și Thales (sisteme GPS). Informații suplimentare la www.acintl.ro