.

Forward Concepts a publicat pe 28 mai un raport intitulat 'Telematica: Un studiu de piață al comunicațiilor, navigării și radioului digital din interiorul vehiculului'. Raportul detaliază oportunitățile de afaceri de pe piața nord americană pentru echipamente și circuite integrate în domeniul cu cea mai accelerată dezvoltare din industria electronică auto.
Telematica se referă la comunicațiile din interiorul unui vehicul - mai precis, la capacitatea unui vehicul de a comunica cu lumea exterioară - și combină serviciile mobile vocale și de date cu tehnologia Global Positioning System (GPS) pentru a furniza servicii specifice de localizare de felul hărții de navigare a vehiculului, urmărirea pe traseu și servicii de urgență.

Deși telematica a început să se dezvolte odată cu serviciile furnizate de un operator, tendința actuală duce în direcția integrării altor facilități electronice în interiorul vehiculului, pentru a include divertismentul, navigarea și echipamentele E911. Acestea constituie, în prezent, sisteme electronice separate. Raportul prevede că piața nord-americană a telematicii - vânzările de echipamente originale, taxe de abonament și minute de utilizare a undelor - va crește de la 500 milioane USD în 2002 la peste 3 miliarde USD în 2006. Transmisiile audio digitale (Digital Audio Broadcasting - DAB) sunt o altă piață electronică auto în mare dezvoltare care, împreună cu echipamentele de bord tradiționale, va fuziona și ea în cele din urmă cu telematica. Deși implementările de radio digital prin satelit au demarat, transmisiile audio digitale terestre oferă posibilități noi, încă neexplorate, atât pentru fabricanții de chip-uri, cât și pentru cei de modele și echipamente originale. Raportul prevede că piața combinată a veniturilor din receptoare DAB și servicii va crește de la numai 9 milioane în 2001 la 3 miliarde USD în 2006.