.

BenQ Mobile, noul grup de afaceri dedicat comunicațiilor fără fir al Corporatiei BenQ și-a început operațiunile pe 1 octombrie 2005, având sediul central în Munchen. BenQ Mobile are dreptul de a folosi brandul Siemens timp de 18 luni începând cu data de 1 octombrie, cât și un nou brand combinat - ce va fi introdus în primavara anului 2006 - pentru o perioadă de tranziție de până la 5 ani. Până în anul 2006 ambele branduri vor coexista.

Ca urmare a anunțului BenQ din luna iunie de preluare a Diviziei de dispozitive mobile a Siemens, noua companie își va incepe operațiunile pe data de 1 octombrie 2005, așa cum prevedea planul inițial. Având o cotă de piață estimată la nivel global de 5.2% și ocupând poziția 6 în topul internațional al producătorilor de telefoane mobile, noua companie tinde să devină un jucător principal pe piața produselor mobile (ca urmare a rezultatelor primului semestru 2005, sursa: Gartner Dataquest)

Clemens J. Joos va fi noul CEO al BenQ Mobile, iar Jerry Wang, actualul vicepreședinte executiv și directorul de marketing al BenQ Corp., își va asuma responsabilitatea de președinte al BenQ Mobile.

'Suntem mulțumiți de acest parteneriat care combină punctele forte ale celor două organizații și care ne permite să ne completăm reciproc și să ne îmbunătățim performanțele', a afirmat Clemens Joos, CEO BenQ Mobile. 'Avem peste 7.000 de angajați dedicați în totalitate muncii lor, care de abia așteaptă să creeze o mare companie care să lanseze produse elegante și captivante în anul care urmează.'

'Sinergiile create de acest parteneriat și înflăcărarea arătată de angajații din ambele tabere ne fac să privim spre viitor cu mândrie și mare încredere' a afirmat K. Y. Lee, președintele BenQ Corporation.

Înființată în 2005, BenQ Mobile oferă produse de valoare clienților săi plecând de la o strategie bazată pe consumator și de la nevoile și dorințele acestora la nivel mondial. Sediul central al companiei se află în Munchen și are peste 7.000 de angajați la nivel mondial care lucrează în cercetare și dezvoltare, design, vânzări, marketing, aprovizionare și servicii cu clienții.

Prin această achiziție, BenQ va putea combina puternica moștenire obținută în domeniul electronicelor pentru consumatori, aceea de a fi un furnizor și producător de top, cu produse digitale de stil lifestyle, precum televizoare LCD, ecrane, playere mp3, camere video digitale, proiectoare și unitați de stocare optică, cu expertiza tehnologică a companei Siemens în telefonia mobilă.

Siemens și-a construit o repuțatie excelentă pe piață pentru designul folosit, calitatea produselor și din abilitatea de a personaliza telefoanele în funcție de cererințele operatorilor. Poziția fruntașă din piețele cheie din Europa și America Latină, completează puterea particulară a BenQ pe piețele asiatice în scopul de a poziționa BenQ Mobile ca un nou brand mondial. Acest parteneriat va consolida astfel pozitia BenQ ca fiind un lider innovator a celor 3 C - comunicații, consumer electronics (electronice pentru consumatori) și computing (calcul). Parteneriatul va propulsa integrarea și furnizarea de soluții pentru cererile din noua eră digitală.

Printr-un acord de licență, BenQ Mobile are dreptul de a folosi brandul Siemens timp de 18 luni începând cu data de 1 octombrie, cât și un nou brand combinat pentru o perioadă de tranziție de până la 5 ani. Până în anul 2006 ambele branduri vor coexista. Noul brand combinat va fi introdus în primavara anului 2006.

BenQ Mobile este lider în industria dispozitivelor de comunicații fără fir cu o tentă puternică de lifestyle. Cu sediul central în Munchen (Germania), compania este una din cele trei divizii de afaceri ale BenQ Corporation și totodată marcă înregistrată a Siemens A.G.

Cu venituri de peste 5.6 miliarde de euro în 2004 (venituri combinate Benq Mobile Phones si Siemens Mobile Devices), cu peste 7.000 de angajați la nivel mondial și prin unitățile sale de producție și de cercetare și dezvoltare de ultimă generație aflate în Aalborg (Damenarca), Beijing, Suzhou (China), Kamp - Linfort, Munchen, Ulm (Germania), Manaus (Brazilia), Mexicali (Mexic), Taipei (Taiwan) sau Wroclaw (Polonia) cât și prin rețelele sale puternice de vânzări, marketing și service, BenQ Mobile beneficiază din plin de răspândirea companiei la nivel global. BenQ Mobile va mobiliza resurse și competențe complementare în creația de produse, dezvoltând dispozitive elegante și captivante care permit consumatorilor să exploateze și mai mult mobilitatea.

În România, BenQ Mobile a început, de asemenea, operațiunile pe 1 octombrie. Întreaga echipă austriacă a Siemens Mobile va continua afacerile cu dispozitive mobile cu noua companie, în noul sediu:

BenQ Mobile CEE GmbH, Reprezentanta Romania
Attn. Anca Ventura / Dorian Radu
Str. Matei Voievod nr. 29, Sector 2
RO-021451, București