.

BenQ, lider global pe piața de proiectoare cu tehnologie DLP, a încheiat al treilea trimestru al anului 2013 cu o creștere a vânzărilor de 86% față de aceeași perioadă din 2012 pe piața locală. Astfel, în lunile iulie-septembrie 2013, BenQ a comercializat în România tot atâtea proiectoare cât următoarele patru producători din top, arată datele companiei de cercetare FutureSource Consulting. "În al treilea trimestru al acestui an am avut o creștere de 86% a vânzărilor de proiectoare în România, pe o piață care a avut o creștere de 30% comparativ cu perioada similară din 2012. Proiectoarele pentru mediul instituțional și modelele cu luminozitate de peste 2700 de ANSI Lumeni ne-au adus un avantaj important, fiind motoarele acestei creșteri. În Româania, acesta este primul trimestru în care vânzările produselor dedicate mediului instituțional cresc mai alert decât cele pentru mediul de business, primele înregistrând un avans de 45%, față de 17% pentru produsele dedicate companiilor", precizează Dragoș Salamac (foto), Country Head BenQ pentru România.

BenQ rămâne liderul pieței locale de proiectoare cu o cotă de piață de 46%, poziție pe care o deține în România din anul 2009.

În perioada iulie-septembrie, vânzările de proiectoare BenQ dedicate mediului educațional au avut un avans de 92% comparativ cu aceeași perioadă din anul 2012. BenQ are în România o cotă de piață de 51% pe segmentul proiectoarelor adresate instituțiilor (școli, universități etc). Estimările FutureSource Consulting arată că până în anul 2017 segmentul instituțional va avea în Europa de Est un avans de 35%.

În ceea ce privește de proiectoare cu luminozitate între 2500 și 2999 ANSI Lumeni, BenQ a înregistrat în trimestrul al treilea un avans de 99%.

Piața de proiectoare dedicate consumatorilor casnici a crescut în perioada iulie-septembrie 2013 cu 22%, iar preferințele consumatorilor au urmărit în primul rând modelele 1080p Full HD. Totodată, consumatorii rămân fideli proiectoarelor capabile 3D, astfel că, în trimestrul al treilea, acest tip de modele 3D au reprezentat 56% din întreaga piață, BenQ având 74% din totalul proiectoarelor 3D vândute în Romania.

"Pe segmentul proiectoarelor 1080p Full HD, vânzările BenQ au crescut de patru ori mai mult decât piața, respectiv cu 411% comparativ cu aceeași perioadă din anul 2012. În al trilea trimestru al anului, BenQ a avut o cotă de 60% din vânzările de proiectoare 1080p pentru Home Cinema și 76% din cele 720p pentru Home Entertainment. Am observat pe acest segment o atenție mai ridicată la calitatea imaginilor dar și dorința consumatorilor să experimenteze acasă aceeași senzație pe care o au în sala de cinema", completează Dragoș Salamac.

În 2013, BenQ România își propune să promoveze inovațiile tehnologice bazate pe Laser și LED, proiectoare cu luminozitate din ce în ce mai mare la prețuri accesibile, focalizându-se pe segmentele de proiectoare cu cel mai mare potențial în următoarea perioadă: Educație și Home Entertainment.

Despre corporația BenQ

Corporația BenQ, unul dintre principalii furnizori de produse digitale, este o companie cu multiple dezvoltări în comunicațiile mobile, tehnologia de afișare a imaginii și tehnologia mobilă. BenQ oferă produse ce beneficiază de design inovator, ușurință în utilizare și tehnologii integrate în platforme care promit să împlinească motto-ul BenQ de "Bringing Enjoyment and Quality to Life," incluzând proiectoare digitale, monitoare LCD, laptopuri, netbook-uri, PC-uri all-in-one, televizoare LCD, camere foto digitale, dispozitive de stocare, eBook readere, telefoane mobile, medii de stocare și periferice (mausuri și tastaturi).

Despre grupul BenQ

Grupul BenQ este format în prezent din 16 companii care operează independent folosind resurse comune și împărtășind aceleași sinergii de extindere. Grupul BenQ include: BenQ Corporation, BenQ Materials, AU Optronics Corporation (nr.3 la nivel mondial în producția de paneluri TFT-LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, Daxin Materials Corp., Forhouse Corp., Light House Tech, SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp. BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, Darwin Precisions Ltd, Raydium Semiconductor Corporation, Cando Corporation și Wellypower Co., Ltd.