.

Peste o sută de elevi din trei licee bucureştene de vârf, Colegiul Naţional „Octav Onicescu”, Colegiul Teoretic „Grigore Moisil” şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu” au participat în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” la un program pilot de instruire pe teme de etică şi integritate academică.
 
Principalele aspecte abordate au fost: definiţiile şi tipurile de plagiat dar şi principalele tehnici şi metode de combatere a acestuia. Expunerea a fost însoţită de ilustraţii cu exemple cunoscute din literatură, muzică, ştiinţe. 
 
 
Prezentă la eveniment, doamna conf. univ. dr. Mireille Rădoi, Director General al BCU „Carol I”  a adresat elevilor invitaţia de a participa atât la viaţa academică a bibliotecii, dar şi la evenimentele culturale pe care instituţia le organizează periodic precum conferinţe, dezbateri, întâlniri cu autorii, Strada C’Arte şi Noaptea muzeelor. 
 
Directorul BCU „Carol I” şi-a exprimat convingerea că manifestarea de astăzi va deschide calea unei  fructuoase şi durabile colaborări cu reţeaua de învăţământ preuniversitar din municipiul Bucureşti.