.

Îmbogățirea portofoliului de clienți cu 35 de organizații, aparținând în proporție de 90% sectorului privat, demararea contractelor noi precum și continuarea proiectelor de anvergură începute în anii precedenți, stau la baza rezultatelor Siveco România pe prima jumătate a anului.

'žCompania noastră a înregistrat în mod constant, de la înființare până în prezent, creșteri anuale ale cifrei de afaceri de peste 50%. Această evoluție constant bună se bazează pe calitatea produselor și serviciilor noastre, a echipei noastre de specialiști', declară Irina Socol, director general SIVECO România. 'žCu siguranță că cea mai bună recunoaștere în acest sens o reprezintă investiția realizată recent în compania noastră de către Intel Capital și Enterprise Investors, cea mai mare de până acum, din domeniul nostru și din țara noastră. Pentru a convinge gigantul Intel că suntem capabili să devenim un lider regional, SIVECO a trecut prin audituri extrem de amănunțite, care au confirmat viabilitatea firmei, respectiv faptul că ne aliniem tuturor criteriilor de evaluare tehnice, economice și etice pe care le respectă o corporație de anvergura Intel. Investitorii au apreciat calitatea și amploarea proiectelor pe care le derulăm și în mod special proiectul derulat la Ministerul Educației (SEI), precum și atitudinea noastră constructivă de a demonstra concret, prin continuarea proiectului și nu prin angajarea în dispute în tribunal sau în presă, că suntem o companie serioasă și un partener de afaceri de încredere', a mai spus dna Socol.

Rezultatele foarte bune înregistrate de SIVECO România în primele șase luni ale acestui an sunt o continuare ale celor din 2004. Această confirmare vine și din partea International Data Corp. (IDC), ale cărei cercetări de piață plasează și anul acesta SIVECO România în topul furnizorilor de soluții software de pe piața românească.

Conform IDC, SIVECO România deține o cotă de 18,7% din piața locală de Enterprise Application Solutions, fiind liderul caselor românești furnizoare de soluții de afaceri.

'žEvoluția afacerilor noastre în domeniul EAS se aliniază evoluției generale a pieței românești de IT, caracterizată de fluctuații importante de la un an la altul (relativ greu previzibile) și dependentă de pornirea, respectiv finalizarea unor proiecte mari, cu un ciclu lung de desfășurare, de la licitație până la încheiere. După ce în anul 2003 a cunoscut o creștere spectaculoasă, ca urmare a demarării unor proiecte precum cel de la CNAS, în 2004 piața românească de EAS a înregistrat un ritm de creștere mai modest, dar considerabil, care a pus în evidență pe furnizorii proiectelor începute în această perioadă de timp', consideră doamna Socol.

Conform rapoartelor IDC pentru 2004 SIVECO România deține 9,2% din piața românească de servicii IT.

Compania se clasează pe primul loc în domeniul Serviciilor de Suport și Instalare, din care deține o cotă de 16,9%. Majoritatea acestor venituri provine din implementările soluției SIVECO Applications, a platformei de eLearning AeL, precum și a sistemului de management al documentelor, SIVADOC.

SIVECO Romania deține primul loc în topul dezvoltatorilor de aplicații după specificul și cerințele clienților - cu o cotă de piață de 28,4 - și o cotă de 16% din piața de aplicații educaționale și de training, această poziție confirmând fără putință de tăgadă situația de competiție deosebit de intensă între furnizorii de astfel de soluții. Primul loc este iarăși rezervat pentru SIVECO România și la categoria Consultanță și Customizări, compania înregistrând un marketshare de 22,7%.

'žPentru cea de-a doua perioadă a anului 2005 și pentru 2006, planurile companiei noastre vizează consolidarea și extinderea cu succes a proiectelor aflate în derulare, intensificarea investițiilor în proiecte de cercetare și dezvoltare, identificarea și valorificarea oportunităților de business locale și internaționale, în special în calitate de furnizor de proiecte la cheie', spune doamna Irina Socol. 'žVom continua expansiunea pe verticale cu potențial mare de dezvoltare. De asemenea, ne vom implica în cultivarea unui mediu de afaceri etic, responsabil, consolidându-ne poziția de companie care își asumă misiuni cu caracter civic, social, cultural și educațional'.

Înființată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internațional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deținând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în țări din Comunitatea Europeană și Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piața internă de soluții de afaceri (EAS) și liderul pieții românești de servicii IT. Compania oferă soluții eficiente, adaptate legislației românești în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreținerii echipamentelor, stocurilor și achizițiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane și salarizării, bugetelor și urmăririi contractelor, de e-business și e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuția de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluții software accesibile prin Internet și Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuție geografică a locațiilor de acces și număr mare de utilizatori. SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează. Mai multe informații despre companie și produsele sale puteți obține vizitând http://siveco.ro