.

'Toate modelele de telefoane Sony Ericsson sunt proiectate cu atenție și testate riguros, pentru a corespunde standardelor internaționale de siguranță și reglementărilor oficiale privind sănătatea și siguranța.

Aceste standarde folosesc limite de siguranță considerabile, pentru a oferi utilizatorilor de telefoane mobile cea mai mare protecție posibilă. Cercetările intense efectuate pe parcursul mai multor ani nu au evidențiat nici o dovadă concludentă care să lege efectele dăunătoare sănătații de utilizarea telefoanelor mobile care respectă toate aceste standarde și reglementări internaționale. Reglementările care privesc expunerea la undele radio folosesc o unitate de măsură denumită Rata de absorbție specifică sau SAR. Testele pentru determinarea nivelului SAR se realizează prin metode standardizate, cu telefonul transmițând la cel mai înalt nivel de putere certificată, în toate benzile de frecvență utilizate. Diferențele dintre modelele de telefoane în ceea ce privește valorile SAR nu reflectă diferențe din punct de vedere al siguranței. Toate modelele Sony Ericsson disponibile comercial oriunde în lume au valori SAR mult mai mici decât standardele maxime admise. Conform legislației române în vigoare, fiecare telefon Sony Ericsson vândut include în pachet o declarație cu privire la Rata Specifică de Absorbție a modelului respectiv. Astfel, înainte de a cumpăra telefonul, potențialii utilizatori pot accesa ușor această informație, așa încât să fie siguri că produsul este ceea ce își doresc, inclusiv din punct de vedere al siguranței și sănătății'.
Indicii SAR depind în funcție de fiecare model în parte. Iată și cifrele pentru câteva din cele mai populare modelele Sony Ericsson: K300i '“ 0,96 W/kg (maxim admis 2 W/kg); K500i '“ 0,53 W/kg; K700i '“ 0,48 W/kg; K750i '“ 0,66 W/kg; P910i '“ 0,91 W/kg; W800i '“ 0,57 W/kg.