.

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) și SIVECO Romania si Intel Corporation au organizat un business-mixer avand ca tema investițiile străine în piata de IT din România.

Evenimentul a beneficiat de prezența domnilor George Copos, Vicepremier, a Ministrului Tehnologiei Informatiilor și Comunicatiilor, domnul Zolt Nagy, a reprezentantului Ambasadei SUA la București, domnul Ben Rockwell, a numeroase personalitați de marcă pentru comunitatea de afaceri din Romania.

Invitatul special al evenimentului a fost domnul Brian L. Harrison, Vice Presedinte și Manager General al Intel Corporation pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, aflat intr-o scurtă vizită de afaceri în țara noastră. Acesta a menționat că: "încurajând inovația în domeniul educației, Intel Corporation, prin fondul său de investiții, Intel Capital, a anunțat în luna iulie o investiție majoră la SIVECO România, unul dintre cei mai mari furnizori de software educațional".

Reprezentanții Bordului AmCham, doamna Anca Harasim, director executiv AmCham si domnul Radu Enache, presedintele comisiei IT din AmCham au subliniat că prin initiative de tipul business-mixer-elor, Camera de Comerț Americană dorește să salute investițiile membrilor săi și urmărește să încurajeze comunitatea de afaceri pentru a continua investițiile în România.

Prin vocea membrilor săi, Guvernul României reiterează faptul că apropiata integrare europeană a României impune necesitatea de adaptare la cerințele pieței internaționale și transformă proiectele IT într-o prioritate pentru toate organizațiile din România.

Domnul Ben Rockwell, Deputy Economic Councelor la Ambasada SUA, a exprimat satisfacția că tot mai multe companii americane sunt prezente pe piața românească, dovedind prin investițiile recente încredere și angajament în economia românească și, în special, în domenii cu mare potențial, cum este industria de software.

"Investiția Intel in SIVECO este ceea ce noi numim in SUA "a good housekeeping seal of approval" (garantata 100%) care ii va permite sa-și mențină poziția de lider intern și internațional. Prin invetițiile făcute în educație și infrastructură, Romania a pus deja bazele unui sector IT dinamic și prosper. Investiții străine ca cea de față demonstrează că o astfel de strategie dă rezultate. Investiția în inteligență dureză și crește și nu depinde de tendințele de pe piața forței de muncă. Sunt sigur că lideri inovativi ca doamna Socol și SIVECO se vor dovedi o forță generatoare de creștere economică pentru Romania în anii ce vor veni".

Mulțumind AmCham pentru suportul permanent și comunității de afaceri pentru încrederea arătată, doamna Irina Socol, Director General SIVECO România, a spus că "SIVECO România va valorifica această excelentă oportunitate de dezvoltare, dovedind că specialiștii români sunt capabili să deschidă drumuri în înalta tehnologie" .

Camera de Comert Americana in Romania - AmCham este o organizatie apolitica si non-profit, fondata in 1993 de investitorii americani in Romania. AmCham este una dintre cele 98 de Camere de Comert Americane din 86 de tari afiliate Camerei de Comert Americane cu sediul la Washington D.C. si membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane. In prezent, AmCham Romania numara peste 200 de membri: companii locale si multinationale, asociatii profesionale si de afaceri de toate marimile si din toate domeniile de activitate, precum si organizatii non-guvernamentale care au stranse legaturi cu Statele Unite.

Anul trecut, AmCham a initiat o categorie speciala de membri-patroni, care au contribuit intr-un mod esential la sustinerea actiunilor AmCham pentru imbunatatirea mediului de afaceri din Romania. Patronii AmCham Romania pentru anul 2005 sunt: 3M, ABN AMRO Bank, APCO, Citigroup, Coca-Cola Romania, Colgate, DocuGuard, Dual Group, General Electric, GlaxoSmithKline, Hoeganaes Corporation Europe, Honeywell, Hewlett Packard, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, KPMG, Kraft Foods, Linklaters, Miculiti, Mihai & Asociatii, Microsoft, Motorola, Oracle, Philip Morris, PricewaterhouseCoopers, Rodipet, Rompetrol, Romrecycling, Salans, Siveco, Washington Group International, Xerox, Zapp.

Intel, cel mai mare producător de chipuri din lume, este totodată lider în domeniul produselor legate de calculatoare, rețele și comunicații. Mai multe informații despre Intel puteți afla accesând www.intel.com/pressroom.

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între acționarii SIVECO România se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. SIVECO România detine poziții de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori. Între proiectele de succes derulate de SIVECO România se situează în zona eGovernment, incluzând Ministerul Educației și Cercetării din România, Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Autoritatea Națională a Vămilor și Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală. Printre cei mai mari clienți ai săi se numără companii private ca de exemplu PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc. SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000, de catre compania franceza AFAQ-ASCERT, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza. Compania dezvolta cu succes parteneriate de afaceri cu cei mai mari producatori de software din întreaga lume, printre care Microsoft, Oracle, precum si cu integratori IT cum sunt HP, IBM si Bull. SIVECO România este membru a mai multe asociații profesionale si de afaceri din România, cum sunt AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând http://siveco.ro/.