.

Internetul este tot mai prezent în vieţile românilor. Fie că vorbim de reţelele fixe sau mobile, tot mai multe gospodării sunt conectate la internet, precizează digi24.ro. Şi nu se mulţumesc cu orice, aceştia caută conexiunile rapide pe măsura tehnologiei pe care o au în case, astfel că operatorii fac eforturi mari pentru adoptarea reţelei 5G.
 
Șapte din 10 locuinţe din oraş sunt în prezent conectate la internet şi mai bine de 43% dintre casele de la ţară au acces la reţea. Este o creştere cu aproape 10 procente faţă de anul trecut.
 
 
„Înlocuim vocea, telefonia, cu aplicații pe internet. Autostrăzile informaționale ajung în toate centrele din România, dar nu ajung în toate localitățile. Există un decalaj urban-rural destul de mare. Vestea bună e că se reduce”, spune Iosif Popa, reprezentant ANCOM.
 
Românii petrec tot mai mult timp pe internet, arată datele ANCOM. În primul semestru al acestui an, un român a consumat în medie 28 GB pe lună. Cu 6 GB mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2017. Datele mai arată că românii preferă reţelele rapide. Conexiunile 4G au crescut în doar doi ani de la 3,4 milioane, la aproape 9 milioane, precizează digi24.ro.