.

Caldera, Conectiva, SuSE și Turbolinux pun bazele unui parteneriat pentru crearea UnitedLinux, o versiune uniformă de Linux pentru business.
Conferința anuală Caldera International desfășurată la U Business Center din București, aflată la cea de a doua ediție în România, a continuat seria întâlnirilor cu partenerii din România ai companiei Santa Cruz Operation. Punctul central al întâlnirii din acest an a fost anunțul privind lansarea oficială în întreaga lume a noului UnitedLinux.
Greg Bogochwalski, director regional, a prezentat compania Caldera, strategiile de piață, planurile de viitor, programul de parteneriat, insistând pe noua platformă Caldera Volution, iar Lubo Mitanek, consultant tehnic, a trecut în revistă principalele caracteristici tehnice și beneficii ale noilor produse oferite de Caldera - OpenUnix 8, OpenLinux 3.1.1, Volution Manager, Volution Messaging Server.
Adrian Vraciu, Account Manager - GENESYS, a prezentat soluțiile și serviciile cu valoare adaugată oferite de GENESYS bazate pe tehnologiile Caldera. Vă reamintim că GENESYS este unic distribuitor și centru autorizat de training Caldera în România și, conform declarațiilor oficialilor Caldera, România se situează pe locul 3 între țările Europei de Est, din punct de vedere al vânzărilor, după Rusia și Polonia.

Parteneriat strategic
Majoritatea producătorilor de sisteme și software, cum ar fi AMD, Borland, Computer Associates, Fujitsu Siemens, Fujitsu Japan, Hewlett-Packard, IBM, Intel, NEC și SAP, suportă eforturile de a crea o platformă Linux standard. Companii de vârf din industria Linux '“ Caldera International, Conectiva S.A., SuSE Linux AG și Turbolinux și-au unit forțele sub umbrela UnitedLinux, o nouă inițiativă care va facilita dezvoltarea Linux și certificarea la nivel mondial pentru dezvoltarea unei distribuții uniforme de Linux pentru business.
United Linux se adresează nevoilor de standardizare ale clienților instituționali, distribuirea de Linux pentru business care este certificat că funcționează pe platforme hardware și software multiple, accelerând astfel adoptarea Linux în companii de orice mărime. Începând cu luna iunie, cele patru companii vor lucra împreună la dezvoltarea unui nucleu Linux comun, numit UnitedLinux software. Cei patru parteneri vor continua să adauge colecții de produse și servicii la sistemul de operare UnitedLinux, iar produsul rezultat va fi promovat și vândut de fiecare companie sub propria marcă.
Mulți dintre furnizorii de elemente de infrastructură pentru IT și-au exprimat suportul pentru UnitedLinux, inclusiv producători de sisteme și software ca AMD, Borland, Computer Associates, Fujitsu Siemens, Fujitsu Japan, Hewlett-Packard, IBM, Intel, NEC și SAP. Furnizorii independenți de hardware și software fac eforturi considerabile pentru a-și certifica produsele și serviciile pe distribuții diferite de Linux pentru a asigura compatibilitatea pentru clienții lor.

Clienții vor câștiga din unificare
După un studiu realizat de IDC în 2001 pe 800 de companii din America de Nord și Europa, s-a dovedit că 40% dintre cei chestionați utilizau sau testau Linux în organizația lor. UnitedLinux va ajuta și mai mult adoptarea în mediul de afaceri a Linux-ului prin posibilitatea de a alege între mult mai multe aplicații și hardware certificate ce funcționează pe platforma unificată Linux. Clienții vor beneficia de vânzări, localizări, cursuri, suport și servicii la nivel global pe care cei patru furnizori de UnitedLinux le vor asigura împreună.
Colaborarea celor patru companii de vârf din domeniul Linux va duce la o ofertă Linux pentru business la nivel global prin capabilitățile acestor companii de a asigura suport local, training și servicii profesionale în completarea suportului asigurat de partenerii strategici.