.

Cel mai nou membru al familiei EOS 5D, noul aparat de fotografiat Canon EOS 5D Mark IV, a fost lansat oficial în România, în cadrul unui concert Robin and the Backstabbers, o seară specială în care tehnologia a ajutat la crearea contextului potrivit pentru fotografia perfectă. “Lansarea Canon EOS 5D Mark IV a fost cel mai așteptat eveniment al anului pentru comunitatea de fotografi Canon, un aparat conceput astfel încât să răspundă cerințelor exigente ale pasionaților de fotografie, cel mai versatil model EOS de până acum. Prin lansarea locală, ne-am dorit să oferim celor prezenți contextul potrivit prin care să testeze aparatul și funcțiile de filmare și fotografiere de ultimă generație. Canon EOS 5D Mark IV este deja disponibil pe piața locală, în reteaua de parteneri autorizati Canon", precizează Petronius Secăreanu, Director General Canon Romania. 
 
Evenimentul a oferit celor prezenți o primă ocazie de a testa caracteristicile cheie ale produsului, care îmbină viteza și rezoluția cu funcții excelente de fotografiere și filmare, în condiții de luminozitate scăzută. Întreaga atmosferă a serii a fost surprinsă cu ajutorul aparatelor Canon în cadrul unor videoclipuri de live session cu trupa Robin and the Backstabbers:
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=6AOq-JJkCLM - Sat după Sat și Vânătoarea Regală
 
Cu ajutorul invitaților speciali de la lansare, au fost prezentate principalele caracteristici ale noului aparat de fotografiat: senzorul CMOS de 30,4 megapixeli cu o latitudine de expunere mare, fotografierea la viteza de 7 cadre pe secundă, înregistrarea 4K internă, Wi-Fi și GPS încorporat, precum și inovativul format de fisier Dual Pixel RAW. Totodată, în cadrul evenimentului, a fost lansat și proiectul “This is My Vision”, semnat de către Cătălin Oprițescu, singurul Canon Explorer din Romania, prin prezentarea primului video 4K realizat cu ajutorul aparatului Canon EOS 5D Mark IV: 
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=VHpfUcN0hLY. Proiectul ”This is my vision” își propune să prezinte poveștile unor oameni care au avut curajul să-și urmeze pasiunea și să o transforme în mai mult decât un simplu job. 
 
 
Despre Canon Europe
 
Canon Europe este subsidiară regională pentru Canon Inc., reprezentată în 116 ţări şi având peste 19.000 de angajaţi în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). 
 
Fondată în anul 1937 şi având ca principală ţintă crearea celei mai bune camere foto pentru consumatori, pasiunea Canon pentru puterea imaginii acoperă astăzi mai multe segmente de piaţă, la ora actuală, Canon fiind liderul mondial în soluţii de imagine pentru business şi de larg consum.  Soluţiile oferite includ produse precum camere foto digitale, camere SLR, obiective foto şi maşini portabile de scanare cu raze X, imprimante de producţie şi pentru birou, toate beneficiind de o gamă de servicii cu valoare adăugată.
 
Canon investeşte masiv în cercetare şi dezvoltare pentru a oferi cele mai inovatoare produse şi servicii, venind în întâmpinarea nevoii de creativitate a clienţilor săi. De la fotografi amatori până la companii de tipar profesional, Canon oferă fiecărui client posibilitatea de a-şi urma pasiunea pentru fotografie. 
 
Filosofia companiei Canon este Kyosei – ‘Trăim şi muncim împreună pentru binele tuturor’. În EMEA, Canon Europe este preocupată de reducerea impactului companiei asupra mediului înconjurător şi implică utilizatorii în acest demers prin produsele, soluţiile şi serviciile pe care le oferită. Canon a primit prestigioasa certificare ISO 14001, pentru standarde de talie mondială în management-ul mediului înconjurător.