.

Canon Europe a anunţat cele mai noi modele care se alătură gamei XA, şi anume trei camere video profesionale 4K UHD – XA55, XA50 şi XA40 - care vin în întâmpinarea cererii tot mai mari întâlnite pe piaţa producţiei 4K UHD. Modelele XA55 / XA50 sunt camere video 4K UHD cu senzor Dual Pixel CMOS AF tip 1.0 şi cu 15x zoom optic, în timp ce modelul XA55 este dotat cu 3G-SDI. Modelul XA40 este o cameră video 4K UHD ultracompactă cu senzor tip 1/2.3 şi cu 20x zoom optic.
 
Fiecare dintre modelele XA55, XA50 şi XA40 sunt ideale pentru producţie 4K UHD şi HD, procesarea HD bazată pe over sampling (supraeşantionare) permiţându-le utilizatorilor să beneficieze de clipuri Full HD avansate, în acelaşi timp camerele video oferind şi o serie de funcţii profesionale versatile. Având preţuri competitive şi o greutate mică, noile camere video extind gama de produse XA şi se adresează utilizatorilor profesionişti care fac reportaje, materiale video pentru corporaţii sau producţie de documentare.
 
 
Filmare 4K UHD cu multiple funcţii, pentru utilizatorii de camere video
 
Portabile şi foarte compacte, modelele XA55 / XA50 extind gama XA şi atrag utilizatorii de camere video. Sunt primele modele din seria XA prevăzute cu senzor CMOS tip 1,0 cu tehnologie de autofocalizare Dual Pixel. De asemenea, acestea sunt dotate cu un obiectiv original Canon 4K cu 15x zoom optic care, împreună cu elementele de dispersie ultra-redusă, oferă o imagine bogată, cu un bokeh plăcut şi cu distanţă focală amplă cuprinsă între 25,5mm şi 382,5mm. Filmarea Full HD avansată este acum posibilă datorită includerii procesorului de imagine DIGIC DV6 şi a procesării HD cu supraeşantionare, iar stabilizarea imaginii pe cinci axe ajută la prevenirea distorsionării imaginii chiar şi în condiţii de filmare din mână. 
 
Focalizarea automată rapidă şi clară pe aproximativ 80% (vertical şi orizontal) din imagine se realizează cu ajutorul Dual Pixel CMOS AF. AF cu detectarea feţei, AF cu prioritatea feţei, AF doar pe faţă şi urmărirea tactilă permit controlul precis asupra focalizării pentru o operare intuitivă, în timp ce Ghidul pentru focalizare Dual Pixel asigură o interfaţă grafică pentru utilizator şi ajută la focalizarea manuală. Acest ghid inovator foloseşte tehnologia Dual Pixel CMOS AF cu diferenţă a fazei pentru a ajuta la obţinerea unei focalizări de înaltă precizie.
 
 
De asemenea, utilizatorul modelului XA55 / XA50 poate folosi funcţia de înregistrare în formate multiple - compatibil cu formatele XF-AVC şi MP4, având capacitate de înregistrare de până la 4K UHD 25P pe carduri SD, înregistrare cu mişcare lentă şi redare rapidă cu viteză maximă de 1200x, în format 4K şi Full HD şi sloturi de card Dual SD care permit înregistrarea continuă şi duală. XA55 / XA50 au un consum de energie redus, iar bateria acestor modele rezistă la peste două ore de funcţionare continuă. 
 
Este posibilă şi realizarea de înregistrări audio la nivel profesionist, cu ajutorul funcţiei de înregistrare audio PCM liniar pe 4 canale şi două terminale XLR, în timp ce terminalul 3G-SDI (doar pentru XA55) asigură ieşire în format Full HD pentru semnal 4:2:2 pe 10-bit.
 
O cameră video 4K UHD profesională versatilă şi ultra-compactă
 
Cu o greutate de aproximativ 730g (doar corpul camerei), modelul XA40 este una dintre cele mai portabile şi compacte camere video profesionale 4K UHD disponibile în acest moment. Utilizatorii o pot folosi oricum doresc, dar întotdeauna la cea mai înaltă calitate, datorită combinaţiei dintre senzorul CMOS 4K UHD tip 1/2.3-inci şi procesorul de imagine DIGIC DV6 ce oferă imagini 4K UHD impecabile şi imagini Full HD de înaltă calitate, obţinute cu ajutorul procesării HD cu supraeşantionare. Modelul este compatibil cu înregistrarea în format MP4 UHD 150Mbps la 25P şi în format Full HD 35Mbps/17Mbps la 50P/25P, iar înregistrarea cu mişcare lentă şi redare rapidă este posibilă în ambele formate, UHD şi Full HD, cu o viteză maximă de 1200x.
 
 
Libertatea de exprimare este nelimitată, datorită zoomului optic de 20x cu distanţa focală plecând de la 29,3mm. Menţinerea unei imagini calitative constante nu este o problemă, datorită stabilizării imaginii pe cinci axe, iar structura lentilelor 3D în timp real facilitează utilizarea simultană, rapidă şi silenţioasă, a zoom-ului pentru a asigura o utilizare rapidă.
 
Modul Infraroşu, care permite realizarea producţiei în condiţii de luminozitate scăzută sau în ambiente neiluminate, precum şi ecranul tactil LCD de 3,0 inci, pentru comenzi intuitive, se numără printre cele mai apreciate funcţii ale acestei camere video cu multiple dotări. Alte funcţii includ 2 sloturi de card SD pentru înregistrare duală şi continuă şi compatibilitate cu înregistrare audio cu PCM liniar pe 4 canale, folosind microfonul stereo încorporat şi două terminale XLR incluse ca standard.