.

Înainte de 1 ianuarie 2003, operatorul de telefonie fixă RomTelecom practica tarife cuprinse între 45 și 49 cenți/minut de convorbire internațională, iar operatorii de telefonie mobilă ofereau astfel de servicii la un preț variind între 0,9 și 1,3 USD pe minut.

În prezent, oferta noilor intrați pe piață indică o scădere a tarifului internațional pe fix la 0,12 cenți pe minut (PCNet), 0,16 cenți/minut (Euroweb), 0,30-0,35 cenți/minut (SNR) și 0,20-0,30 USD/minut (Connex International pentru companii). Orange România a anunțat o reducere de până la 45% a tarifelor la convorbirile internaționale de pe mobil (0,7 USD/minut cu SUA, cu taxare la secundă), iar Connex o taxă unică de 0,85 USD/minut la orice apel mobil internațional.

La www.telefoncard.ro găsiți o ofertă actualizată a cartelelor preplătite de telefonie fixă disponibile în România, pe categorii (telefon-către-telefon, PC-către-telefon): NetTelefon, PcNet Voice, VoiceNet, Go2Call, Net2Phone, PcNet Phone, Magic Telecom, Multi Telefon Card, Evrikard, NetCall, PcTalker. Cartelele pot fi comandate online, iar căutarea și compararea ofertelor în funcție de țara de destinație este facilă.

Globtel Internet din Ploiești, a lansat pe 1 februarie cartelele preplătite Kardinal destinate efectuării de convorbiri internaționale folosind telefonia prin Internet (VoIP), la un tarif cu circa 50% mai mic decât cel accesibil în prezent. Cartelele sunt disponibile la prețuri de 5 USD, 10 USD și 20 USD prin care vor putea fi accesate peste 250 de destinații din întreaga lume, de la orice post telefonic fix, inclusiv de la cele publice. Tarifele practicate se încadrează între 25 cenți/minut pentru Europa, Australia, Israel și Taiwan și 65 cenți pentru un număr mobil din Nigeria. 'În Ploiești există un mare număr de companii din sectorul petrolier care întrețin relații comerciale în Nigeria și sunt interesate de această destinație', a declarat Iulian Ernuteanu, director general Globtel Internet. Reprezentantul Globtel Internet a adăugat că se așteaptă ca alte destinații solicitate în mediul de afaceri din România să fie China și Taiwan, în vreme ce Germania va avea probabil cea mai mare căutare în Transilvania, iar Italia în regiunea Timișoarei. GlobTel se așteaptă să vândă în următoarele 6 luni în jur de 10.000 de cartele Kardinal.