.

Seagate a lansat în România noilor discuri portabile GoFlex Slim – o unitate externă de doar 2.5–inch și 9mm grosime, creată pentru ultimele cerințe în materie de laptopuri și netbookuri. Prezentată inițial în cadrul CES 2011 în Ianuarie, noul disc GoFlex este disponibil în magazinele online și retail, dar și pe www.seagate.com. Versiunea cu capacitate de 320GB poate fi achiziționată la un preț recomandat de 349 lei (cu TVA),pentru platforme Mac și PC.

Capacitatea discului este suficientă pentru a depozita 75 filme în format DVD si aproximativ 100,000 fotografii – fiind ușor de transportat în buzunar. GoFlex Slim este echipat cu un hard disc de laptop Momentus Thin de 2.5 inchși 7,200rpm. De asemenea, produsul este livrat împreună cu o interfață USB 3.0, care oferă viteze de transfer de până la 10 ori mai mari decât o interfață USB 2.0.În plus, pe lângă rapidă interfata USB 3.0, utilizatorii au posibilitatea de a folosi și cabluri de transfer FireWire 800 sau eSATA.

Caracteristic tuturor produselor din familia GoFlex, GoFlex Slim oferă posibilitatea de a utiliza discul simultan pe platforme Mac și PC, fără a fi necesară o formatare prealabilă. Utilizatorii trebuie doar să instaleze un driver NTFS (New Technology File System) pe platforma Mac pentru a putea muta fișiere și foldere între platforme, fără nici un fel de restricții. Suita software premium disponibilăîn pachet păstrează în siguranță fișierele stocate, indiferent de sistemul utilizat.

De asemenea, o versiune dedicată pentru computere cu sistem de operare Max OS X va fi disponibilă pentru achiziție. Discul portabil GoFlex Slim pentru Mac va fi pre-formatat HFS+, fiind compatibil cu aplicația de backup Apple Time Machine și va păstra abilitatea de a funcționa simultan pe platforme Windows și Mac OS X.

Noul GoFlex Slim se adresează și consumatorilor care prețuiesc produsele cu un design stilat și funcțional. Versiunea pentru PC este pre-formatată și este disponibilă în magazine într-o carcasă neagră din aluminiu.