.

La vama Shenzhen dintre China și Hong Kong se folosește, din octombrie 2002, un nou sistem automat de detecție și identificare a vehiculelor și a șoferilor. Sistemul denumit eGo RFID (radio frequency identification) este produs de compania TransCore. Localitatea Shenzhen, declarată zonă economică specială în anul 1979, a devenit un centru important de producție și comerț și principala cale de trecere între China și regiunea administrativă specială Hong Kong. Contrabanda din această regiune a dat tot mai mult de furcă autorităților chineze, pe măsură ce comerțul internațional s-a intensificat. În ultimul an, Vama Shenzhen a confiscat de 20 de ori mai multe echipamente de telecomunicații decât anul trecut. În aceste condiții, inspecțiile tot mai amănunțite au prelungit întârzierile în vamă, iar afacerile cu trafic internațional au început să se plângă. Noul sistem RFDI de la TransCore vine să răspundă la presiunile de calitate ale serviciului de vamă. Sistemul constă în distribuirea unor numere de identificare unice pentru șoferi și vehicule, codate în dispozitive mobile de comunicații rezistente la șoc. Un dispozitiv este instalat pe parbriz, iar altul este alocat șoferului, care urmează să îl insereze într-un suport montat, de asemenea, pe parbriz, în timpul cât se află în mașină.
La apropierea vehiculului și a șoferului de una din cele 80 de culoare ale vămii, ambele dispozitive sunt citite de un sistem UAP/915 și apoi asociate. Cititoarele instalate pe culoare scanează automat toate vehiculele, iar vehiculele și șoferii ce prezintă un risc redus sunt identificați, verificați și lăsați să treacă rapid de punctul de vamă, în timp ce personalul vamei se poate ocupa îndeaproape de vehiculele și șoferii cu probleme.
Sistemul rezolvă două probleme esențiale ale oricărei vame aglomerate: nevoia de flux neîntrerupt al traficului și bunurilor concomitent cu mărirea securității.
Sistemele de transport inteligent ale companiei TransCore sunt instalate în 39 de țări de pe glob, firma deținând peste 80 de brevete de invenții și patente.