.

Conform studiului 2012 Cisco Global Cloud Networking Survey, majoritatea factorilor de decizie din domeniul informatic consideră că rețeaua compatibilă cloud este cea mai importantă condiție pentru facilitarea migrării aplicațiilor companiilor către cloud. Ca răspuns la aceste preocupări, Cisco lansează soluția Cisco Cloud Connected, o nouă soluție de produse care oferă platforme de optimizare pentru routing activat prin cloud și rețele pe zonă extinsă (WAN – wide area network), alături de software și servicii Cloud Connector, utilizatorii având astfel posibilitatea de a se conecta în siguranță la serviciile cloud. Soluția Cisco Cloud Connected permite organizațiilor să valorifice tehnologia cloud computing cu ușurință și în siguranță, dar și să accelereze instalarea serviciilor cloud, oferind totodată utilizatorilor o experiență optimă la cele mai mici costuri.

Soluția Cisco Cloud Connected este formată din:

•Cloud Connectors: software nou încorporat în platforma pentru routerul Cisco Integrated Services Router (ISR) G2, împreună cu serviciile care îmbunătățesc performanța, siguranța și disponibilitatea aplicațiilor cloud. Arhitectura deschisă a componentelor Cloud Connectors permite furnizorilor de servicii și partenerilor de canal să dezvolte Cloud Connectors pentru terți, ajutându-i să ofere servicii diferențiate clienților lor.

•Platforme activate prin cloud: noul Cisco Cloud Services Router (CSR) este un router virtual care permite clienților să își extindă rețelele virtuale private (VPN-uri) în cloud. Cisco extinde și platforma Aggregation Services Router (ASR) cu routerul Cisco ASR 1002-X și introduce modulele de server Cisco UCS® E-Series pe ISR G2, oferind soluții derivate continue prin găzduirea de servicii pentru terți multipli pe o singură platformă derivată.

•Servicii cloud inovatoare: noi capacități adăugate actualelor platforme de optimizare pentru routing și WAN, astfel încât să asigure un suport mai bun pentru cloud computing, inclusiv noua tehnologie Cisco Application Visibility and Control (AVC) integrată în platformele Cisco ISR și ASR în vederea optimizării livrării și depanării aplicațiilor cloud pe rețea și module de server Cisco UCS® E-Series pe ISR G2. Noua tehnologie Cisco AppNav grupează inteligent instrumentele fizice și virtuale ale serviciilor Cisco Wide Area Application Services (WAAS) într-o singură serie de resurse administrată de un controler central.

Cei peste 500.000 de clienți la nivel global și cota de piață globală de 78,6% pentru routerele de companii(1) plasează Cisco în poziția unică de lider al transformării WAN cu platformele sale de routing pentru companii și introducerea soluției Cisco Cloud Connected.

Soluția Cisco Cloud Connected este un element fundamental al rețelei inteligente Cisco Cloud Intelligent Network care, împreună cu Cisco Unified Data Center și aplicațiile și serviciile Cisco Cloud, permite realizarea unui întreg univers format din mai multe sisteme cloud. În plus, Cisco introduce îmbunătățiri aduse soluțiilor actuale de optimizare pentru routing, securitate și WAN, precum și noi caracteristici și modele pe instrumentele ASR, ISR G2 și WAAS.

Mai jos regăsiți informații suplimentare despre noile produse incluse în portofoliul soluției Cisco Cloud Connection:

•Cloud Services Router (CSR) 1000v: acest router virtual permite companiilor să se extindă și să controleze în siguranță diversele fațete ale propriilor rețele în sisteme cloud, oferind în același timp furnizorilor de servicii cloud (CSP) mai multe oportunități de venituri printr-un model flexibil, la cerere, de tipul „network-as-a-service" (rețeaua ca serviciu).

•Cisco WAAS 5.0 cu AppNav: permite clienților virtualizarea resurselor de optimizare WAN prin reunirea lor într-o resursă la cerere care include cea mai bună performanță privind latența. Cisco WAAS 5.0 cu AppNav oferă un model elastic de instalare a aplicației de tipul „scale-as-you-grow" (scalează în funcție de creștere) care permite accelerarea aplicației și vizibilitatea performanței la nivelul întregii companii. Cisco AppNav poate fi instalat ca modul hardware pe instrumentele existente Cisco Wide Area Virtualization Engine (WAVE) sau ca software pe noul router Cisco Cloud Services Router (CSR).

•Routerul Cisco ASR 1002-X: permite organizațiilor să își îmbunătățească performanța WAN de până la șapte ori și să atingă o mai mare agilitate în instalare cu un model ușor de îmbunătățire a performanței de tipul „pay-as-you-grow" (plătește în funcție de creștere) care asigură o performanță de până la 36 Gbps cu serviciile activate pentru mediile WAN Edge, Internet Edge și Managed Services. Cisco introduce și ESP-100G, un procesor de transmisie pentru seria ASR 1000 în instalări cloud edge, pe lângă FlexVPN pe ASR 1000, pentru protocoale IPsec site-to-site foarte sigur și VPN cu acces la distanță.

•Cisco prezintă și componentele Cloud Connectors pentru asigurarea supraviețuirii serviciilor Cisco Hosted Collaboration Services (HCS), serviciul de securitate web Cisco ScanSafe și componenta CTERA Cloud Storage Connector pentru terți pe sistemul de calcul Cisco Unified Computing System™ (Cisco UCS®) E-Series.

În prezent, toate produsele sunt disponibile, cu excepția CSR 1000v și Cisco UCS E-Series pe ISR G2, căror livrare urmează să înceapă în T4 2012. Routerul ASR 1002-X urmează să fie disponibil începând cu septembrie 2012.