.

Cisco prezintă noi tehnologii care dezvoltă recent anunțatul portofoliu Connected Grid și ajută consumatorii și companiile să-și monitorizeze și să-și administreze mai bine consumul de energie pentru a economisi costuri și a reduce emisiile de carbon, tehnologii care includ o interfață ușor de folosit pentru acasă. Soluția Cisco® Home Energy Management are o unitate de control Home Energy Controller și Servicii de administrare a energiei Cisco Energy Management Services care, atunci când sunt oferite de către furnizorii de utilități clienților, sunt proiectate să ajute consumatorii să obțină informații sigure și de încredere despre felul în care își utilizează energia, și astfel să obțină un control mai ușor asupra consumului de energie.

"Furnizorii de utilități din jurul lumii migrează către o infrastructură energetică mai modernă, mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul. Soluția Cisco Home Energy Management Solution" poate să fie o parte integrantă a acestei tranziții deoarece ajută furnizorii de utilități să-și abiliteze clienții să facă alegeri despre consumul lor, să înțeleagă avantajele și dezavantajele legate de tarifarea orară, și să-și controleze mai bine eficiența energetică. Prin interfața sa simplă și elegantă, Cisco Home Energy Controller funcționează pentru consumatori ca un asistent virtual pe energie, oferindu-le informații valoroase despre, și mai multă putere asupra felului în care își folosesc energia. Cisco este entuziasmat să prezinte această adiție importantă la portofoliul nostru Connected Grid", precizează Paul Fulton, general manager, Cisco Prosumer Business Unit / Cisco Smart Grid.

În plus, Cisco a anunțat actualizări cheie pentru portofoliul său Smart Connected Buildings, incluzând noul Cisco Network Building Mediator Manager 6300, care permite administrare centralizată a clădirilor Smart Connected Buildings în cadrul operațiunilor globale ale companiilor, și noul Cisco Network Building Mediator 3.1, care oferă platforma pentru conectarea mai multor sisteme de automatizare și protocoale diferite ale unei clădiri pe Internet Protocol și care permite integrare mai mare și vizualizarea fluxurilor energetice în cadrul spațiului și a tehnologiei informației.

"Funcționalitatea de administrare a energiei casei este un pas important în oferirea clienților o experiență energetică îmbunătățită care pur și simplu nu poate fi atinsă de către grila analog de astăzi. Clienții doresc să economisească bani din facturile lor la energie, dar trebuie să fie ușor. Cu experiența dovedită a Cisco în rețele de sistem deschise, bazate pe Internet Protocol, suntem încrezători în colaborarea noastră și credem că va rezulta într-o soluție care oferă clienților noștri simplitate maximă și recompense reale", precizează Giana Manes, senior vice president și chief customer officer, Duke Energy.

Detalii:

• Cisco crede că tehnologia de rețea poate schimba felul în care lumea își administrează energia și provocările de meniu. Viziunea Cisco este ca tehnologia de rețea să permită o platformă de comunicații end-to-end, bazată pe standarde deschise care suportă noile modele de administrare a energiei. Lucrând cu clienții furnizori de utilități și cu un ecosistem de parteneri, Cisco speră să ajute la crearea unei infrastructuri energetice pentru secolul 21 care aduce atât beneficii economice cât și de mediu.

• Ca parte a acestei viziuni, Cisco anunță noi unelte de administrare a cererii care sunt o parte critică a ofertei Cisco Connected Grid și care sunt proiectate să răspundă problematicii energiei și să ajute furnizorii de utilități să livreze energie mai eficient și mai sigur - de la punctul de generare până la companii sau case.

Soluții pentru uz casnic

• Soluția Cisco Home Energy Management Solution pentru furnizorii de utilități dispune de Home Energy Controller (CGH-100), un afișaj ușor de încastrat care ajută consumatorii să ia decizii mai bine informate și de asemenea să implementeze politici și programe pentru utilizarea energiei, bazate pe consumurile energetice ale casei (în timp real și istorice) și ale aparatelor electrice individuale.

• Prin touchscreen-ul Home Energy Controller, consumatorul primește informații despre și control asupra aparatelor periferice care comunică cu HEC, precum termostate, prize inteligente și, la un moment dat, cu aparate inteligente precum frigedere sau încălzitoare de apă.

• Home Energy Controller coordonează varietatea de rețele din casă și suportă protocoalele asociate de comunicare pe rețea, precum ZigBee, WiFi și Encoder Receiver Technology (ERT).

• Cu Cisco Home Energy Management Solution, furnizorii de utilități vor putea extinde beneficiile implementărilor existente de Smart Meter prin oferirea proprietarilor de case un control mai detaliat asupra energiei, până la nivel de aparat electric. Clienții și furnizorii de utilități se pot coordona pentru stabilirea unor prețuri noi și pentru servicii de administrare a cererii, permițând automatizarea administrării energiei din casă.

• Cisco anunță de asemenea serviciile găzduite Energy Management Services, care pot fi folosite de furnizorii de utilități pentru a administra date de la sute de case prin integrarea cu aplicațiile lor back-end. Aceste servicii completează oferta existentă de servicii Cisco pentru a ajuta furnizorii de servicii să ajute utilitățile să-și planifice, să-și construiască și să opereze o infrastructură de comunicații convergente pentru automatizarea Connected Grid.

• Cisco Home Energy Management Solution va fi implementată de către clienți furnizori de utilități inovatori precum Duke Energy, cu care Cisco are o colaborare strategică pentru a avansa tehnologia Smart Grid.

• Studiile arată că tehnologia poate promova o administrare mai bună a energiei de către consumatori. IDC a descoperit că clienții reduc întreg consumul de energie cu între 4 și 15 la sută atunci când primesc informații în timp real despre consumul energetic. De asemenea, conform unui studiu efectuat de Zogby International, 74 la sută dintre americani probabil vor schimba felul în care utilizează energia dacă li se oferă soluțiile tehnologice de a face asta.

• Home Energy Controller este proiectat ca o soluție globală dar va fi disponibil mai întâi în America de Nord începând din această vară. Este parte a noului portofoliu Connected Grid al Cisco, o abordare completă a grilei inteligente, în cadrul căreia au fost anunțate în mai tehnologiile de automatizare a sub-stațiilor pentru a ajuta furnizorii de utilități să-și administreze mai bine transmiterea și distribuirea electricității.

Management energetic de afaceri pentru clădiri inteligente și conectate

• Cisco Network Building Mediator Manager 6300 este o componentă semnificativă a inițiative Cisco Smart Connected Buildings pentru a transforma felul în care sunt clădirile sunt construite și administrate, precum și pentru a transforma experiența pe care acestea le oferă.

• Noua soluție permite corporațiilor să conecteze, să monitorizeze, să unească și să administreze rețelele distribuite de Cisco Network Building Mediators, și sute dacă nu mii de clădiri, integrând sitemele clădirii într-o facilitate anume printr-un portal central al companiei.

• Permițând organizațiilor să administreze central clădiri dispersate geografic folosind o rețea IP, Cisco Network Building Mediator Manager crește eficiența operațională a administrării facilităților distribuite. Aceasta oferă uneltele practice pentru a reduce întregul consum de energie și timpul de nefuncționare a sistemului, și oferă alerte proactive pentru întreținerea preventivă a echipamentului critic.

• Caracteristicile cheie ale Cisco Network Building Mediator Manager includ un navigator global care oferă vizibilitate în întreaga companie a funcționării facilităților și prezență pentru implementările dispersate, precum și o capabilitate de monitorizare a alarmei globale pentru administrarea centralizată a evenimentelor.

• Cisco Network Building Mediator Manager include și unelte pentru definirea orarelor globale care se aplică pentru toate facilitățile companiei, permițând standardizarea operațiilor din facilitate și creșterea eficienței în administrarea facilității. Orarele globale și unificate pot fi aplicate uniform tuturor facilităților și subsistemelor.

• Paginile grafice care detaliază statusul echipamentelor oferă vizibilitate simplă asupra sistemelor critice precum cele de încălzire, ventilare, aer condiționat, iluminat.

Despre Cisco

Cisco, (NASDAQ: CSCO), liderul mondial în echipamente și soluții pentru rețele de comunicații, ce transformă modalitățile în care oamenii interacționează, comunică și colaborează, sărbătorește anul acesta 25 de ani de inovație tehnologică, excelență operațională și responsabilitate socială corporatistă. Informații despre Cisco pot fi găsite la http://www.cisco.com. Pentru știri, vă rugăm vizitați http://newsroom.cisco.com.