.

Cisco anunță convergența platformelor Cisco Spark și Webex, cu scopul de a facilita întâlnirile și de a obține rezultate mai eficiente în cadrul echipelor. Noua platformă Cisco este compusă din aplicația Webex Meetings pentruîntâlniri și din aplicația de colaborare în echipă, Webex Teams (cunoscută anterior sub denumirea Cisco Spark). Platforma Cisco este îmbunătățită cu dispozitivele video performante ale Cisco, dar și cu un nou dispozitiv hardware care transformă orice spațiu de lucru dotat cu televizor într-o cameră Webex. De asemenea, datorită tehnologiilor de tip machine learning și AI (inteligențăartificială),sesiunile de întâlniri din prezentvor fi îmbunătățite semnificativ.
 
O nouă versiune Webex Meetings
 
Noua aplicație Webex Meetings pune accent pe componenta video, astfel că utilizatorii vor fi încurajați să conecteze camera video. Imaginea este fundamentală pentrumunca eficientă în echipă. Utilizatorii vor putea să-și vadă colegii de echipă, la o calitate superioară a imaginii, indiferent dacă folosesc laptopul, camera videoCisco din sala de ședință sau dispozitivul mobil.Webex este un serviciu oferit în cloud, iar cei 100 de milioane de oameni din întreaga lume care utilizează Webex vor primi actualizarea în mod automat în lunile următoare.
 
O nouă versiune Cisco Spark cu un nume nou: Webex Teams
 
Provocările companiilor din prezent sunt din ce în ce mai complexe, creând nevoia stringentă de conectare a echipelor pentru a realiza proiecte de succes. Cisco oferă suport utilizatorilor Webex pentru a face următorul pas către colaborarea în echipă.
 
Obiectivul Cisco a fost de a transforma Cisco Spark în cel mai simplu și mai sigur instrument de colaborare. Cisco lansează astăzi o nouă versiune a Cisco Spark, cu un nou nume, Webex Teams. Companiile care utilizează deja Webex pentru colaborarea în echipă pot adăuga la versiunea existentă extensia Teams, iar utilizatorii se pot bucura de aceleași funcționalități Webex și în cadrul întâlnirilor în Teams. Webex Teamsoferă un set mult mai bogat de instrumente - inclusiv whiteboarding, mesagerie nelimitată, acces ușor în rețea pentru oaspeți, partajarea conținutului și instrumente integrate – pentru a sprijini echipele atât în timpul, cât și după întâlniri.
 
Noua denumire este extinsă și la dispozitive. Astfel, Cisco Spark Board devine Webex Board, deoarece întâlnirile Webex sunt mai performante atunci când este stabilită o întâlnirede la unul dintre dispozitivele video Cisco.
 
Webex Share transformă orice spațiu cu un televizor într-o cameră Webex
 
Cisco a observat în timpul vizitelor la clienți că multe spații de ședințe au un televizor montat pe perete, care este rareori folosit. A apărut astfel o întrebare firească: „Dacă folosim aceste televizoare pentru a îmbunătăți spațiile de lucru?”.
 
Așa a apărut Webex Share, o modalitate foarte simplă și accesibilă ca preț pentru echipe,de partajarea conținutului pe televizor. Adaptorul de dimensiuni mici trebuie conectat în partea din spate a televizorului și apoi cuplat la sistem, partajarea documentelor sau ecranului putând astfel începe. Utilizatorii vor lucra în spațiul personal de pe Webex Teams. În plus, cu Webex Share, echipele vor putea rezerva cu ușurință camere de lucru și vor ști când o cameră este deja rezervată.
 
Webex Share va fi disponibil pentru Webex Meetings și Webex Teams spre sfârșitul anului 2018.
 
Webex este compatibilcu instrumente de la Google, Microsoft și alte companii
 
Cisco crede în alegeri, de aceea oferă clienților libertatea de a alege instrumentele potrivite.Indiferent dacă doresc să utilizeze Webex pentru întâlniri și instrumente Microsoft, Google, Slack etc. pentru colaborare în echipă, acest lucru este posibil cu noul Webex. 
 
Facilitarea achizițiilor pentru echipă
 
Achizițiile ar trebui să fie simple și, datorită serviciului Cisco Collaboration Flex Plan, chiar sunt. Începând de astăzi, companiile pot plăti o taxă de abonament pentru fiecare utilizator activ. Cu Webex Meetings, acum pot participa până la 1.000 de persoane. Au fost adăugate, de asemenea capacități de stocare mai mari, securitate avansată și capabilități analitice.
 
Inteligența artificială (AI) îmbunătățește întâlnirile
 
În luna noiembrie a anului trecut, Cisco aanunțat strategia de utilizare AI pentru a îmbunătăți sesiunile de întâlniri. În prezent, AI este utilizată în două moduri: 
 
Webex Assistant (fostul Cisco Spark Assistant) va fi disponibil pe mai multe dispozitive și va avea mai multe funcționalități. Cisco continuă să integreze AI în fiecare întâlnire, fiecare apel, fiecare conversație și fiecare interacțiune pe care o au utilizatorii. Pe baza tehnologiei obținute ca urmare a achiziției MindMeld, Webex Assistant va fi disponibil în următoarele luni în toate dispozitivele Webex Room Kit și Room Series conectate în cloud.
 
Funcția de anulare a zgomotului îmbunătățește calitatea apelului. Sunetul de taste. Câinele care latră. Conversațiile din fundal. Acestea sunt doar câteva dintre zgomotele care perturbă multe întâlniri. Dar acum nu mai este cazul: toate dispozitivele Cisco conectate în cloud și dispozitivele video pot anula zgomotele de fundal. Acest lucru înseamnă că de fiecare dată când va exista zgomot în jur, sistemul va reduce automat volumul, astfel încât sunetul să nu mai întrerupă conversația. Iar dacă acest zgomot este urmat de un comentariu, sistemul va „ști” acest lucru și va anula automat zgomotul de fundal. Utilizatorul nu va mai trebui să facă nimic.