.

În cadrul Mobile World Congress, Cisco, Deutsche Telekom și Intel au anunțat Challenge Up!, un program comun pentru start-up-urile din domeniul Internet of Things (IoT) din regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). Programul are ca scop sprijinirea companiilor din domeniul IoT aflate la început să își lanseze mai repede produsele pe piață, prin proiecte comune, mentoring sau networking. Companii atent selecționate pot primi investiții și suport pentru comercializarea proiectelor sau serviciilor lor pe piața globală. “De-abia așteptăm să vedem idei creative pentru produse și servicii noi, pentru a îmbunătăți modul în care trăim și colaborăm. Prin oferirea accesului la resursele celor trei companii, îi ajutăm pe participanți să își transforme ideile în soluții practice de succes”, precizează Christian Morales (foto), Vicepreședinte și General Manager pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa în cadrul Intel.

Programul combină resurse și experiențe din competiții anterioare ale companiilor implicate în proiect, precum Cisco® Entrepreneurs in Residence (Cisco EIR), Intel® Business Challenge Europe și hub:raum, organizat de Deutsche Telekom. Cei interesați pot aplica până pe 25 mai la www.challengeup.eu.

“Prin competiția Challenge Up! oferim un semnal important start-up-urilor, prin aducerea laolaltă a resurselor și know-how-ului celor trei mari companii. Vom folosi experiența noastră pentru beneficiul participanților și suportul comunității de start-up-uri”, precizează Elias Drakopoulos, Vicepreședinte pentru segmentul B2B în Europa la Deutsche Telekom.

Challenge Up! este creat pentru start-up-urile aflate abia la început, care dezvoltă soluții pentru Internet of Things/Everything (IoT/IoE) și domenii conexe, inclusiv soluții inteligente (case, orașe, energie inteligente, mașini conectate, wearables, Industry 4.0), securitatea informației, big data, analiză, conectivitate și cloud computing.
Elemente cheie ale competiției sunt Acceleration Week (care va avea loc în perioada 22 – 26 iunie 2015), care va fi sponsorizată de Cisco EIR, Intel® Business Challenge Europe și hub:raum, și un program de incubare de 4 luni (din iulie până în octombrie), care va avea loc în Cracovia, Berlin și Viena, susținut de Cisco, Deutsche Telekom și Intel. Start-up-urile selectate vor participa gratuit la program și își vor păstra proprietatea intelectuală.

“Cu 50 de miliarde de dispozitive conectate la Internet până în 2020, Internet of Everything deschide multe oportunități. Pentru a beneficia de acestea, Challenge Up! aduce laolaltă cele mai bune tehnologii din lume într-un ecosistem plin de inovație”, precizează Mike Flannagan, Vicepreședinte pentru Data & Analytics la Cisco.

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine prin a demonstra că lucruri uimitoare se pot întâmpla când conectezi ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com.
Cisco, sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau companiile afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosire cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.

Despre Deutsche Telekom

Deutsche Telekom este una dintre cele mai mari companii de telecomunicații cu aproape 151 de milioane de clienți pe telefonie mobilă, 30 de milioane pentru telefonie fixă și 70 de milioane pentru broadband (date din 31 decembrie 2014). Compania oferă produse de telefonie fixă, mobilă, Internet și IPTV, servicii, soluții IT&C pentru segmentul business și clienții corporate. Deutsche Telekom este prezentă în peste 50 de țări și are aproximativ 228.000 de angajați la nivel modial. Compania a generat venituri de 62,7 miliarde de euro în anul fiscal 2014 – peste 60% venind din afara Germaniei.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Ca lider în responsabilitate socială și sustenabilitate, Intel produce primele microprocesoare cu materiale provenite din afara zonelor de conflict. Pentru informaţii suplimentare despre Intel, accesaţi newsroom.intel.com și blogs.intel.com, iar pentru eforturile legate de zonele de conflict - conflictfree.intel.com.