.

Clienţii UPC România își pot plăti facturile pentru serviciile de Internet, televiziune şi telefonie direct de pe telefon, prin aplicația mobilPay Wallet, prima platformă completă de plăți mobile din România, dezvoltată de NETOPIA mobilPay, liderul pieței locale de mobile payments. „Timpul este una dintre cele mai importante resurse şi de aceea ne dorim să-l oferim clienţilor noştri prin cea mai recentă lansare, aplicaţia mobilPay Wallet, care uşurează plata facturilor. Iniţiativele noastre vizează întotdeauna o experienţă extraordinară pentru clienţi – după lansarea serviciului de plăţi online My UPC - oferim clienţilor cea mai sigură, rapidă şi simplă modalitate de a-şi achita facturile direct de pe telefon”, precizează Jon Garrison, Chief Financial Officer, UPC România.

În urma integrării plăților UPC pe platforma mobilPay Wallet, NETOPIA mobilPay își consolidează portofoliul de clienți din zona de servicii telecom, UPC fiind primul operator important de televiziune și Internet prin cablu din România care introduce plățile mobile. Astfel, românii care folosesc aplicația mobilPay Wallet și care utilizează serviciile UPC, le vor putea plăti rapid și simplu, direct de pe smartphone, fără efort sau pași suplimentari.

„Plățile pentru facturi, de la cele de utilități până la cele pentru servicii telecom, trebuie să se realizeze în cel mai simplu mod posibil. Plățile din wallet-urile mobile au avantaje clare atât pentru client, care primește notificarea emiterii facturii pe telefon şi cu un singur click o plătește, cât și pentru comerciant, care încasează factura într-un timp mult mai scurt. Ne bucurăm că UPC a ales calea viitorului”, precizează Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

În 2014, tranzacțiile de pe smartphone și tablete procesate prin platforma mobilPay Wallet s-au dublat față de anul precedent, cea mai mare tranzacție procesată prin aplicație ridicându-se la peste 250 euro, valoare similară cu cea din 2013, procesată pentru facturi de utilități.
 
Lansată în martie 2013, aplicaţia mobilPay Wallet este disponibilă pentru telefoane smart cu sisteme de operare iOS şi Android. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store şi folosită pentru plăţi diverse, de la facturi, la reîncărcarea cartelelor preplătite sau pentru produse şi servicii furnizate de comercianţii parteneri. În 2014, aplicația mobilPay Wallet a fost integrată în MasterPass, serviciul digital global de la MasterCard, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a face cumpăraturi în afara țării, de la peste 40.000 de comercianți parteneri.

Despre NETOPIA mobilPay

NETOPIA mobilPay este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte plățile mobile şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card.
În iunie 2010, NETOPIA mobilPay a devenit primul produs românesc premiat în cadrul unei competiţii din Silicon Valley. Aplicaţia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganţilor din domeniul IT. mobilPay Wallet se numără și printre cele mai premiate soluții de plată din România, numită, printre altele, premiera anului la categoria „Soluții de plată nebancare” în cadrul Galei Nocash 2014. Tot anul trecut, aplicația a obținut primul loc la Mobile Awards România, la categoria Payment.

Informaţii suplimentare despre UPC

UPC România, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală, este lider în domeniul inovaţiei în tehnologie. Compania oferă servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), Internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 300 de localitãţi. Serviciile digitale oferite de UPC România îi conectează pe cei 1.186.300 de clienţi la universul digital şi le oferă experienţe uimitoare. Premierele UPC pe piaţa din România includ lansarea televiziunii digitale, a tehnologiilor HD, DVR, 3D, dar şi a internetului de mare vitezã, Fiber Power 200 Mbps. Serviciile UPC au devenit în 2014 disponibile şi în afara casei, prin lansarea Wi-Free şi Horizon Go. UPC România este afiliată la Liberty Global, plc. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi www.upc.ro.

Liberty Global, plc. este cea mai mare companie internaţionalã de comunicaţii prin cablu din lume, cu operaţiuni în 14 ţări. Îi conectăm pe oameni cu lumea digitală şi le oferim posibilitatea de a descoperi şi experimenta posibilităţi nelimitate. Serviciile noastre - televiziune, Internet în bandă largă şi telefonie - sunt furnizate prin intermediul unor reţele de generaţie următoare şi prin platforme inovatoare de tehnologie care conectează 27,3 milioane de clienţi. La 30 decembrie 2014, aceştia aveau 56 milioane de abonamente.

Brandurile Liberty Global includ Virgin Media, UPC, Unitymedia Kabel BW, Telenet şi VTR. Operaţiunile noastre includ totodată şi Liberty Global Business, divizia de servicii pentru companii şi Liberty Global Ventures, fondul nostru de investiţii.