.

Preluarea de către Apple a startup-ului britanic Shazam, care oferă un serviciu de identificare a muzicii, ar putea pune în pericol concurența și trebuie să fie analizată de către Comisia Europeană, a anunțat instituția UE, transmite Bloomberg, citat de Profit.ro. Comisia Europeană va solicita Apple să facă cerere pentru aprobarea preluării. 
 
Inițial, Apple a avut obligația de a solicita numai acordul autorității de reglementare din Austria, nu și al Comisiei Europene, care se implică în tranzacțiile mari, care au efect la nivel european. Austria, Islanda, Italia, Franța, Norvegia, Spania și Suedia au solicitat însă ca Executivul UE să evalueze impactul preluării, scrie News.ro Preluările de startup-uri cu venituri foarte mici, de către marile companii de tehnologie, scapă de obicei de verificările efectuate de Comisia Europeană în domeniul concurenței. 
 
Alarmată însă că a ratat preluarea de către Facebook a serviciului de mesagerie WhatsApp, UE vrea să schimbe regulile, pentru a verifica și achizițiile în care compania preluată nu are venituri dar deține o tehnologie valoroasă sau drepturi de proprietate intelectuală.