.

TP-LINK va asigura soluția de rețea pentru competițiile de gaming din cadrul ESL Arena, la ediția de anul acesta a East European Comic Con, în calitate de partener tehnic oficial al Electronic Sports League România. Infrastructura furnizată de TP-LINK va acoperi o suprafață de 3000mp și va susține competițiile de League of Legends, Counter-Strike, FIFA 2014, DOTA 2 pe 120 de sisteme de gaming. Soluția tehnică de rețea pusă la dispoziție de TP-LINK este alcătuită din routere broadband Gigabit Dual-WAN cu VPN TL-ER6120 și routere brodband Gigabit TL-ER5120 ce oferă capabilități excelente de procesare a datelor, precum și din switch-uri Gigabit L2 cu management cu 24, respectiv 48 de porturi, modelele TL-SG2452, respectiv TL-SG5428, capabile să asigure o rețea flexibilă, sigură, care să gestioneze un număr mare de conexiuni și un trafic crescut, oferind participanților la competiții o experiență de gaming fără lag.

Totodată, TP-LINK va oferi rețeaua de Internet wireless atât pentru arena de gaming, cât și pentru zonele dedicate vizitatorilor, bazată pe routerele wireless Gigabit TL-WDR3600 și TL-WR1043ND V2.

TL-WDR3600 este un router wireless performant, ce oferă conexiuni simultane de 300Mbps în fiecare dintre benzile de frecvență de 2,4GHz, respectiv 5GHz, pentru rularea concomitentă de aplicații uzuale, dar și de aplicații cu necesar mare de bandă, sau sensibile la latențe, precum gaming-ul online. Având un port WAN Gigabit și patru porturi LAN, routerul TL-WDR3600 este capabil să suporte rețele pe fir solide și extrem de rapide, ideale pentru aplicații sensibile la latență. Totodată, routerul oferă capabilități puternice de procesare a datelor datorită switch-ului Gigabit încorporat și a funcției NAT hardware care poate atinge viteze de peste 800Mbps între WAN și LAN.

TL-WR1043ND V2 este tot un router Gigabit ce permite crearea unei rețele wireless de mare viteză asigurând rate de transfer de până la 300Mbps pentru rularea de aplicații cu consum mare de bandă precum gaming online, streaming video HD, VoIP sau partajarea de fișiere mari.

Ambele modele de routere sunt soluții plug-and-play, prevăzute cu opțiuni de securizare rapidă a rețelei printr-o simplă apasare de buton.

Cu numeroase premii obținute din partea unor publicații internaționale de prestigiu, TL-WR1043ND V2 este unul dintre cele mai fiabile și performante routere din portofoliul TP-LINK.

Totodată, TP-LINK va oferi participanților la Comic Con în cadrul celor trei zile de eveniment sute de premii constând în routere, rucsaci, tricouri și insigne. East European Comic Con se desfășoară între 9 și 11 mai la Romexpo și așteaptă peste 20.000 de participanți.

Despre TP-LINK

TP-LINK este producător global de echipamente de rețea pentru clienți SOHO și IMM-uri și furnizorul numărul 1 pe segmentul WLAN și CPE în bandă largă la nivel mondial. Produsele TP-LINK sunt disponibile în peste 120 de țări și deservesc zeci de milioane de clienți. Cu sediul la Shenzen, TP-LINK derulează activități de cercetare și dezvoltare de produs, dar și producție în două fabrici în China. Portofoliul de produse al TP-LINK cuprinde echipamente recunoscute și premiate la nivel internațional din categoria wireless, ADSL, routere, switch-uri, camere IP, adaptoare powerline, servere de imprimare, convertoare media și adaptoare de rețea.

Bazându-se pe încrederea a zeci de milioane de clienți, TP-LINK își propune să ajungă în top 3 cei mai mari producători globali de echipamente de networking. În România, TP-LINK este prezentă din 2007, prin trei distribuitori oficiali: Network One Distribution, Royal Computers și Despec Romania, iar din 2013 printr-un birou de reprezentare la București, dar și un depozit regional care deservește România și alte șase piețe din regiune.