.

Un raport recent al firmei de cercetare In-Stat indică faptul că potențialul pieței pentru conținutul video la nivel mondial va crește de la 13 milioane de gospodării în 2005 la 131 de milioane în 2010.

Unul dintre motoarele acestei creșteri este adoptarea din ce în ce mai largă a serviciilor în bandă largă, iar In-Stat preconizează chiar că până în 2010 se vor înregistra, în întreaga lume, 413 milioane de gospodării cu servicii în bandă largă, de la 194 de milioane în 2005.
Posibilitatea vizionării și a descărcării de conținut video online este o parte a ecuației, cealaltă fiind facilitatea accesării cu ușurință atât a conținutului profesional cât și a celui generat de utilizatori. Agregatori precum Google, Yahoo!, AOL și Apple au intrat cu toate în luptă și concurează cu YouTube, MySpace și alte rețele sociale. Date recente provenite de la Nielsen/ NetRatings arată că YouTube atrage un număr semnificativ de utilizatori de Internet, în special pe cei peste 35 de ani.
Piața video online este încă la începuturi, dar sunt foarte puțini cei care nu sunt convinși că importanța Internetului ca platformă de distribuție pentru conținut video va crește. Acest lucru le va oferi portalurilor și agregatorilor oportunitatea generării de venituri din publicitate și conținut pay-per-view. În același timp, generează riscuri în privința broadcasterilor tradiționali care ar putea pierde audiența online, astfel deschizându-se o nouă arenă pentru publicitari și specialiștii în marketing.