.

Ediția din acest an a concursului " Vreau o Românie mai curată!", organizată de ECOTIC și Hotnews.ro, se desfășoară în perioada 15 iulie – 30 august, oferind publicului posibilitatea de a înscrie în concurs imagini cât mai sugestive privind acțiuni de protecție a mediului sau exemple negative în acest domeniu. De asemenea, organizațiile non-profit sunt invitate să promoveze activitățile inițiate pentru încurajarea protecției mediului si revalorificării resurselor. Concursul se înscrie într-o serie de activități desfășurate de ECOTIC și Ateliere fără Frontiere în Programul de cooperare elvețiano-română, Fondul Tematic pentru Participarea Societății Civile, Schema de grant pentru ONG-uri. Proiectul elvețian, denumit „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizează, Reciclează , oferind o nouă șansă persoanelor dezavantajate" se desfășoară în perioada 01.07.2013 – 30.06.2014, în organizarea ECOTIC și Ateliere fără Frontiere și cu sprijinul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice.

Obiectivele acestui proiect sunt îndreptate spre educația și sensibilizarea publicului ținta privind colectarea selectivă și managementul responsabil al deșeurilor, reutilizarea ca mijloc de prelungire a duratei de viața a produselor și echipamentelor electrice, reciclarea, dar și prevenirea poluării, consumul și producția responsabilă.

Participarea la îmbunătățirea politicilor publice în domeniul dezvoltării durabile și a protecției mediului, creșterea vizibilității și credibilității ONG-urilor de mediu și creșterea capacității lor organizaționale și operaționale reprezintă alte obiective importante ale proiectului.

„Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice este un susținător al proiectului „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizează, Reciclează, oferind o noua șansa persoanelor dezavantajate", implementat de către Asociația ECOTIC și Ateliere făra Frontiere. Consider că asumarea unui rol activ al societății civile și participarea cetățenilor într-un număr foarte mare la acest tip de acțiuni sunt elemente esențiale pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu și de viata din România, pentru sensibilizarea și educarea populației în general. Guvernul are obligația să acționeze pentru sănătatea mediului în care trăim, însa, în același timp, fiecare din noi, la nivel individual, trebuie să facem eforturi pentru a păstra și transmite generațiilor viitoare ceea ce avem mai bun", precizează Secretarul de Stat din Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Elena Dumitru.

Prima activitate desfașurată sub umbrela proiectului elvețian este reprezentată de concursul "Vreau o Românie mai curată!", desfășurat pe platforma www.hotnews.ro.

Concursul se va desfășura pe două secțiuni.

Pentru secțiunea dedicată ONG-urilor se vor înscrie organizațiile care au avut activitate în domeniul protecției mediului în perioada iunie 2012 – iunie 2013. Un ONG poate înscrie în concurs maxim 3 proiecte distincte. Se vor înscrie imagini și materiale video care evidențiaza activitățile desfășurate pentru a proteja mediul înconjurător.

In cea de-a doua secțiune se vor înscrie persoane fizice care vor propune exemple pozitive sau negative legate de protecția mediului prin imagini sau foto/reportaje. Chiar daca sunt exemplificate activități ale unor persoane juridice, altele decât ONG-uri, acestea vor fi înscrise în secțiunea dedicată publicului larg.

Juriul concursului va evalua lucrările înscrise, desemnând câștigătorii celor două secțiuni. Aceștia vor fi anunțați pana în data de 03 septembrie 2013.

Premiul pentru secțiunea dedicată ONG-urilor, oferit de ECOTIC, constă în echipamente IT în valoare de 900 euro + TVA (un laptop, un videoproiector și un ecran de proiecție) oferite unui singur câștigător

pozitiv și cel mai impresionant exemplu negativ în domeniul protecției mediului. Premiile constau în echipamente electronice în valoare de 450 euro + TVA (o camera foto și o imprimantă pentru poze).

Premiile vor fi acordate pâna în data de 15 septembrie 2013.

„Pornim acest nou proiect de conștientizare, desfășurat la nivel național pe perioada unui an, cu convingerea că vom disemina cât mai multe informații și bune practici utile pentru protecția mediului și că vom atrage cât mai mulți simpatizanți ai dezvoltării durabile în România", declara Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Mai multe detalii găsiți pe: www.hotnews.ro

Și: http://www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/vreau-o-romanie-mai-curata-2013

Arhiva edițiilor trecute:

Ediția 4, 2011: http://www.hotnews.ro/concurs_foto_video_vreau_o_romanie_mai_curata_cole...și_castigi

Ediția 3, 2010: http://www.hotnews.ro/concurs_foto_video_vreau_o_romanie_mai_curata_mons...

Ediția 2, 2009: http://www.hotnews.ro/concurs_foto_vreau_o_romanie_mai_curata

Ediția 1, 2008: http://www.hotnews.ro/stiri-general-2596702-fii-ecoreporter-vreau-romani...